Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 1-3 (vid)

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 1-3 (vid)

Με γκολ των Βας και Γκέδες στην εκπνοή του αγώνα, η Βαλένθια πήρε μεγάλη νίκη στο Μαδριγάλ κόντρα στη Βιγιαρεάλ στον ισπανικό εμφύλιο και αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Τα ημιτελικά του Europa League χωράνε μόνο μία ισπανική ομάδα και αυτή όπως φαίνεται θα είναι η Βαλένθια! Οι Νυχτερίδες με δύο γκολ στις καθυστερήσεις νίκησαν εκτός έδρας με 3-1 τη Βιγιαρεάλ στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης και βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στους «4» της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για τη Βαλένθια ήταν ο Γκονζάλο Γκέδες. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 6’ και στο 90+3’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Βας είχε κάνει το 2-1 για την ομάδα του Μαρσελίνιο, ενώ στο 36’ ο Καθόρλα είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Στο 5’ ο Κάσερες ανέτρεψε τον Γκέδες και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Παρέχο ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ο Αντρές Φερνάντεθ απέκρουσε, ο Γκέδες πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 37’ ο ρέφερι έδωσε και πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ της Βιγιαρεάλ. Ο Γκαράι ανέτρεψε τον Ιμπόρα και ο Καθόρλα με αριστουργηματική εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτοί που σκόραραν και μάλιστα δις ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 90+1’ ο Τσερίσεφ έκανε το γύρισμα και ο Βας με ωραίο γλυκό πλασέ έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκέδες σε πανομοιότυπη φάση εκτέλεσε τον Αντρές Φερνάντεθ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στο κρισιμότερο σημείο και άλωσαν το Μαδριγάλ, φτάνοντας σε μία τεράστια νίκη. Μια νίκη, που φαίνεται ότι είναι ικανή να τους δώσει το εισιτήριο για την τελική 4άδα του Europa League. Οι Νυχτερίδες έκαναν την πολλή δουλειά στην έδρα της Βιγιαρεάλ και στον επαναληπτικό καλούνται να σφραγίσουν την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Αντρές, Αλβαρο, Βίκτορ Ρουίθ, Κιντιγιά, Μάριο (87′ Πεδράθα), Κάσερες (72′ Μορλάνες), Καθόρλα, Ιμπόρα (67′ Μπάκα), Φορνάλς, Τσουκβουέζε, Ζεράρ

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Γκάμπριελ, Γκαράι, Γκαγιά, Ρονκάλια, (58′ Πιτσίνι) Βας, Παρέχο, Φεράν Τόρες (61′ Κοκλάν), Γκουέντες, Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό (69′ Τσερίσεβ).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ