Άρσεναλ – Βαλένθια 3-1

Άρσεναλ – Βαλένθια 3-1

Με δύο γκολ του Λακαζέτ κι ένα ακόμα του Ομπαμεγιάνγκ στην εκπνοή, η Άρσεναλ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έκανε την ανατροπή, επικρατώντας 3-1 της Βαλένθια και βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό.

Έχοντας να διαχειριστούν τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, που τους έχουν απομακρύνει από την 4η θέση, οι Κανονίερηδες έπαιξαν τα… ρέστα τους κόντρα στους Ισπανούς κυνηγώντας το ευρωπαϊκό όνειρο και το πέτυχαν, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Σε ένα παιχνίδι που οι Ισπανοί άνοιξαν προηγήθηκαν μόλις στο 11ο λεπτό, η ομάδα του Ουνάι Έμερι, πάλεψε ως το τέλος για να χτίσει τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να φτάσει ως το τέλος του ταξιδιού.

Ο Ντιακαμπί άνοιξε το σκορ για τη Βαλένθια μετά από κεφαλιά – πάσα του Παρέχο, βγαίνοντας νικητής στην εναέρια μάχη με τρεις παίκτες των γηπεδούχων. Το Έμιρεϊτς «πάγωσε». Ο Λακαζέτ ωστόσο, πριν καν συμπληρωθεί το ημιώρο, με γκολ στο 18′ και το 26′ έκανε την ανατροπή βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του!

Πιο αναλυτικά, στο 18ο λεπτό ο Λακαζέτ να τροφοδότησε τον Ομπαμεγιάνγκ, ο Γκαμπονέζος έκανε το σπριντ τράβηξε όλη την άμυνα της Βαλένθια πάνω του, ξαναέεδωσε τον Γάλλο την κατάλληλη στιγμή κι εκείνος πλάσαρε για το 1-1. Ενώ στο 26ο λεπτό, μετά από σέντρα του Τζάκα από τα αριστερά, ο Λακαζέτ ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, Ρονκάλια, και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Νέτο για το 2-1!

Στην επανάληψη, οι Κανονιέρηδες έψαξαν το τρίτο τέρμα, γνωρίζοντας ότι το σκορ αφήνει βάσιμες ελπίδες στους Ισπανούς. Στο 66ο λεπτό και πάλι ο Γάλλος διεθνής έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για το χατ-τρικ με τον Νέτο να τον νικά, στο 73′ ήταν η σειρά του Γκαμεϊρό να νικηθεί από τον Τσεχ κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει 2-1 και η πρόκριση θα κριθεί στο Μεστάγια, οι γηπεδούχοι είπαν την τελευταία τους λέξη.

Στο 90′ ο Ομπαμεγιάνγκ χρίστηκε σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 που βάζει τους Άγγλους σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στον τελικό που θα κριθεί στις 9 Μαΐου στον επαναληπτικό του Μεστάγια.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (83′ Μονρεάλ), Μουστάφι, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί (58′ Τορέιρα), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (75′ Μιχιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Γκαμπριέλ, Γκαράι, Ντιακαμπί, Ρονκάγλια, Πιτσίνι, Σολέρ (71′ Βας), Παρέχο, Γκαγιά, Γκέδες (71′ Γκαμεϊρό), Ροντρίγο (88′ Μίνα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ