ΑΕΚ : Η ακτινογραφία της Ντιναμό Κιέβου

ΑΕΚ : Η ακτινογραφία της Ντιναμό Κιέβου

Η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου στη φάση των 32 του Europa League και to10.gr περνάει από «ακτίνες» τους Ουκρανούς.

Ταξίδι στην Ουκρανία έφερε η κλήρωση της φάσης των 32 του Europa League στην ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 15 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στην Ουκρανική πρωτεύουσα στις 22 Φεβρουαρίου. To10.gr σας παρουσιάζει την αντίπαλο της ΑΕΚ:

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Η Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Ουκρανικού πρωταθλήματος με 39 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ομάδα της πρωτεύουσας διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, καθώς έχει δεχτεί μόλις 12 γκολ σε 18 παιχνίδια, ενώ έχει σημειώσει 37 και είναι δεύτερη πίσω από την Σαχτάρ που έχει πετύχει 38.

Ο φετινός πρωταγωνιστής της: Ντιουμέρσι Εμποκανί. Ο Κονγκολέζος επιθετικός έφτασε μια ανάσα από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, όμως απέτυχε στις ιατρικές εξετάσεις και γύρισε πίσω στην Ντιναμό Κιέβου. Εκεί δείχνει αναγεννημένος έχει ήδη πετύχει 11 γκολ σε 23 συμμετοχές φέτος (2 τέρματα σε 4 συμμετοχές στο Europa League). Εξαιρετικός τη φετινή σεζόν είναι και ο Τζούνιορ Μοράες, ο οποίος έχει 10 γκολ σε 20 συμμετοχές, με τα 6 από αυτά να είναι στο Europa League!

Ο προπονητής της: Αλεξάνταρ Κάτσεβιτς. Ο 44χρονος προπονητής ανέλαβε τη Ντιναμό το φετινό καλοκαίρι, ενώ πιο σημαντική προϋπηρεσία του ήταν τα δύο χρόνια που πέρασε στον πάγκο της Εθνικής Λευκορωσίας.

Τι έκανε στη φάση των ομίλων: Η Ντινάμο τερμάτισε στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου έχοντας τέσσερις νίκες (3-1 εντός τη Σκεντερμπέου, 2-3 την Παρτιζάν εκτός και 4-1 εντός, 0-1 τη Γιανγκ Μπόις) μία ισοπαλία (2-2 με τη Γιανγκ Μπόις στην Ουκρανία) και μία ήττα (από την αλβανική Σκεντερμπέου με 3-2).

Προϊστορία με ελληνικές ομάδες: Ντιναμό Κιέβου και ΑΕΚ θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες, όμως οι Ουκρανοί έχουν αντιμετωπίσει με αρκετά πετυχημένο τρόπο αρκετές ελληνικές ομάδες κατά το παρελθόν. Πέντε νίκες, μια ισοπαλία (με τον Ολυμπιακό) και μόλις μια ήττα (από τον Παναθηναϊκό) μετράει η ουκρανική ομάδα απέναντι σε ομάδες από την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα τις Ντιναμό Κιέβου:

 1975-76, Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 2-2 & 0-1

1976-77, Κύπελλο Κυπελλούχων: Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ 4-0 & 2-0

1995-96, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ: Ντιναμό Κιέβου – Παναθηναϊκός 1-0 (οι Ουκρανοί αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση και αντικαταστάθηκαν από την Άαλμποργκ)

1997-98, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ: Παναθηναϊκός – Ντιναμό Κιέβου 2-1 & 1-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ