Βαλένθια – Άρσεναλ 2-4

Βαλένθια – Άρσεναλ 2-4

Η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου επικράτησε 4-2 της Βαλένθια μέσα στο Μεστάγια και με συνολικό σκορ 7-3 πήρε εμφατικά την πρόκριση για τον τελικό του Europa League

Η… αγγλική παροικία των ευρωπαϊκών τελικών μεγαλώνει από το βράδυ της Πέμπτης (09/05) καθώς η Άρσεναλ κάμπτοντας την αντίσταση της Βαλένθια και σε δεύτερο παιχνίδι, μέσα στο Μεστάγια αυτή τη φορά (4-2), πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό του Europa League και επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό, για πρώτη φορά από το 2006.

Οι Κανονιέρηδες της νέας εποχής, αυτής του Ουνάι Έμερι (ή αλλιώς του mister UEFA Europa League) έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα απόψε, για να μπουν ξανά στους… χάρτες με τις υπολογίσιμες δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου. Με τα τέρματα, ποιών άλλων; του Ομπαμεγιάνγκ (17′, 69′, 89′) και του Λακαζέτ (μαζί έχουν σκοράρει και τα οκτώ τελευταία γκολ της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση) η ομάδα του Έμερι επικράτησε 4-2 των αξιόμαχων Νυχτερίδων και έκλεισε εισιτήριο για το Μπακού.

Ο χορός των τερμάτων άνοιξε νωρίς, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 11′. Ο Γκέδες έδωσε δεξιά στον Μορένο κι αυτός με τη σειρά του στον Γκαμεϊρο ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Στο 16′ ο Μορένο άγγιξε το 2-0 που θα άλλαζε τις ισορροπίες, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση η Άρσεναλ βρήκε το «χρυσό» εκτός έδρας γκολ.

Ο Λακαζέτ συνεργάστηκε με το έτερον γηπεδικό ήμισυ Ομπαμεγιάνγκ δίνοντας του την μπάλα με κεφαλιά κι αυτός με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Με το «καλησπέρα», στην επανάληψη, ο Γάλλος με σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-2 για την Άρσεναλ και κάπου εκεί οι ρεαλιστικές ελπίδες της Βαλένθια άρχισαν να σβήνουν….

Οι Ισπανοί όμως δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, ο Γκαμεϊρό έβαλε το σώμα στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Ροντρίγκο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τις Νυχτερίδες να συνεχίζουν να κυνηγούν το… αδύνατο. Στο 69ο λεπτό όμως και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ με κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι σκόραρε για το 2-3 και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, για όλους εκτός του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος άσος στο 89ο λεπτό του αγώνα με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νέτο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2!

Κάπως έτσι, η Άρσεναλ έκλεισε το εισιτήριό της για το Μπακού, επιστρέφοντας σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά με το 2006 όταν πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής του Champions League στο Παρίσι αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Βαλένθια: Νέτο, Πιτσίνι (56′ Σολέρ), Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοκλέν, Γκέντες (71′ Τόρες), Ροντρίγκο (72′ Λορέντσο), Γκαμεϊρό

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τορέιρα (80′ Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (71′ Μουστάφι), Εζίλ (62′ Μκιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ