Ο «Sokratis» στην παρέα των «Greek Freaks»…

Ο «Sokratis» στην παρέα των «Greek Freaks»…

Ενώ Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς διαφημίζουν την Ελλάδα, ο  Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ετοιμάζεται να γράψει τη δική του (λαμπρή) ιστορία στον τελικό του Europa League. Ο 4ος Ελληνας σε ευρω-τελικό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος Ελληνας σταρ. Ο,τι πιο λαμπερό έχει προσφέρει ποτέ η χώρα σε αθλητικό επίπεδο. Ο πρώτος διεθνούς φήμης mega star που έχει «παράξει» ποτέ η χώρα. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που όμοιό έχει χρόνια να συναντήσει η ελίτ τους μπάσκετ. Ο παίκτης που δείχνει τον δρόμο στους Μιλγουόκι Μπακς για το «ιερό δισκοπότηρο» του ΝΒΑ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακολουθεί τα βήματα του Γιάννη. Είναι ο «Greek Freak» του τένις. Το ταλέντο που σε αφήνει άφωνο και ανήμπορο να προσδιορίσεις πού θα φτάσει. Ο κύριος «Νο 6» της Παγκόσμιας Κατάταξης και εν δυνάμει πρώτος. Ο μόνος που «απειλεί» τους μύθους του σπορ (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς), ισοφαρίζοντας ή και σπάζοντας τα ρεκόρ του!

Σήμερα, ωστόσο, υπάρχει κι άλλος ένας «μεγάλος Ελληνας», που ετοιμάζεται να βάλει το δικό του όνομα στα κατάστιχα της ιστορίας. Με τον δικό του τρόπο, τη δική του διαδρομή, αλλά πετυχαίνοντας σε έναν χώρο και ένα επίπεδο, όπου κανείς Ελληνες δεν είχε καταφέρει πριν από αυτόν. Διότι, καλώς ή κακώς, η καριέρα που έχει ακολουθήσει ο σπουδαίος Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ο αρχηγός της Εθνικής μπορεί να μην είναι καλυμμένος με την αστερόσκονη του Γιάννη και του Στέφανου, αλλά η πορεία του σε κάνει να υποκλίνεσαι και να του βγάζεις το καπέλο. Ο Sokratis της Ελλάδος, λοιπόν, αύριο το βράδυ, θα διεκδικήσει στο μακρινό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που θα έχει κατακτήσει ποτέ Ελληνας ποδοσφαιριστής, σε συλλογικό επίπεδο. Με τον λονδρέζικο τελικό μεταξύ της Αρσεναλ και της Τσέλσι, να αποτελεί ένα must win παιχνίδι. Αλλά και μια ξεχωριστή στιγμή για τον 30χρονο Καλαματιανό στόπερ. Αλλά και για τη χώρα μας.

Μια στιγμή ιστορίας. Καθώς ο ηγέτης της άμυνας της Αρσεναλ είναι μόλις ο 3ος Έλληνας ποδοσφαιριστής που φτάνει σε τελικό Europa League και συνολικά 4ος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τη Βέρντερ Βρέμης (2008-09) και ο Κώστας Μήτρογλου με τη Μαρσέιγ (2017-18), αλλά και ο Ακης Ζήκος, ο μόνος Ελληνας παίκτης που αγωνίστηκε σε τελικό Champions League (2004, με τη Μονακό), δεν κατάφεραν να σηκώσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο. Εμειναν μόνο με τη χαρά της συμμετοχής και τη 2η θέση.

Ο Σωκράτης θέλει να γίνει ο πρώτος και ελπίζει ότι ο τελικός με την Τσέλσι θα είναι η μεγάλη στιγμή του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Του κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή, που στο πρόσωπο του Παπασταθόπουλου βλέπει ένα υγειές πρότυπο, ένα σπουδαίο παράδειγμα ανθρώπου και αθλητή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ