Ποιον θα υποστηρίζει ο Βαλμπουενά στον τελικό του Europa League;

Ποιον θα υποστηρίζει ο Βαλμπουενά στον τελικό του Europa League;

Πέρυσι, στη μάχη της Μαρσέιγ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η καρδιά επέβαλλε το νόμο της. Φέτος με το βλέμμα στα προκριματικά του Champions League ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού έχει διαφορετικά κριτήρια....

Η αγωνία του είναι μεγάλη. Εκείνο το εποικοδομητικό άγχος μπροστά στο νέο που ξεκινά. Πριν μπει για τα καλά στα νέα ερυθρόλευκα δεδομένα όμως, ο Ματιέ Βαλμπουενά θα καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του μπροστά στην τηλεόραση, για να παρακολουθήσει τον τελικό της δεύτερη τη τάξει κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ίδιο έκανε και πέρυσι. Ίσως με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μικρή σημασία είχε το γεγονός ότι οι δρόμοι του με τη Μαρσέιγ δεν χώρισαν το 2014 με τον ιδανικότερο τρόπο, ιδίως μετά την επιστροφή του στο Βελοντρόμ σαν ποδοσφαιριστής της Λυών δύο χρόνια αργότερα, η ψυχή δεν αλλάζει εύκολα χρώμα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είδε με περίσσιο ενδιαφέρον τον αγώνα της Μαρσέιγ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εκείνο το βράδυ του Μαΐου και φυσικά στεναχωρήθηκε για το άδοξο φινάλε του αγώνα, στο Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ.

Έναν περίπου χρόνο μετά, ο νεοαποκτηθείς σταρ του Ολυμπιακού θα ξαναδεί τον αποψινό (22:00) τελικό ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, με νέο ενδιαφέρον, διαφορετικής μορφής από εκείνο, το περυσινό. Πλέον το κίνητρό του έχει αντίκτυπο στο μέλλον και τον αφορά άμεσα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και εν γένει οι Πειραιώτες μαθαίνουν το βράδυ τους προσεχείς πιθανούς αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρου του Champions League.

Άλλος θα είναι ο δρόμος τους, αν το τρόπαιο φτάσει στα χέρια των ποδοσφαιριστών του Σάρι, άλλος αν η κούπα φτάσει στα χέρια της Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Το διακύβευμα παραμένει βέβαια το ίδιο ανεξαρτήτως διαδρομής! Στόχος είναι η παρουσία στους ομίλους του Champions League. Αυτός είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα της σεζόν που έρχεται.

«Η ομάδα πρέπει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό» ξεκαθάρισε εξάλλου και ο ίδιος ο Βαλμπουενά στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι των Ερυθρόλευκων, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Έχει πλήρη εικόνα των απαιτήσεων, των προσδοκιών, της επιθυμίας τόσο των ανθρώπων του συλλόγου, όσο και του κόσμου της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ της Δευτέρας, όταν δείπνησαν σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο. Ο Ολυμπιακός του αύριο.

Ο Γάλλος, που εντυπωσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, μιλώντας στους Καρεμπέ και Μοντεστό για το «καλύτερο αθλητικό κέντρο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», κοιτάζοντας με ενδιαφέρον και μονολογώντας πως: «Έχω αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες, με οργάνωση. Καμία όμως δεν είχε στη διάθεση της ένα τόσο σύγχρονο κέντρο» σίγουρα μετέφερε την «εμπειρία» του στον άνθρωπο που έδωσε σάρκα και οστά στο deal.

Επιστρέφοντας όμως στα του Europa League… και στην σημασία που έχει αναφορικά με την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων στα προκριματικά του Champions League,  να αναφέρουμε ότι το μονοπάτι θα φέρει δέκα ομάδες στο διάβα των Πειραιωτών, αν κατακτήσει η Τσέλσι το τρόπαιο. Και έντεκα -συν την προσθήκη της Λυών- αν το πάρει η Άρσεναλ.

Με δύο πιθανούς υποψήφιους αντιπάλους στον δεύτερο προκριματικό (Αϊντχόφεν, Πλζεν) και στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου οι Πειραιώτες στο πρώτο σενάριο.

Με τρεις (Μπασάκσεχιρ, Πλζεν, Λασκ) αν το πάρουν οι Κανονιέρηδες.

Δύο εντελώς διαφορετικά σενάρια με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. 

Αν το πάρει ο Σάρι, ο Αζάρ και η παρέα τους βγαίνει αυτομάτως από τη μέση η σκληροτράχηλη Λυών που προκρίνεται απευθείας στους ομίλους, μέσω του πρωταθλήματος που είναι ένα από τα φαβορί για το ένα από τα δύο εισιτήρια. Παράλληλα σε αυτή την περίπτωση οι Πειραιώτες θα είναι «ισχυροί» όχι μόνο στον δεύτερο προκριματικό γύρο (μαζί με την Βασιλεία), αλλά και στον επόμενο.

Ωστόσο κατάκτηση από την Τσέλσι σημαίνει κατά 50% κλήρωση με την Αϊντχόφεν στον δεύτερο προκριματικό γύρο που είναι και ο σπουδαιότερος του καλοκαιριού (αν περάσει από αυτόν ο Ολυμπιακός ότι και να συμβεί μετά εξασφαλίζει ως μίνιμουμ τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ). Αν η τύχη είναι με το πλευρό τους στις κληρώσεις, τότε πραγματικά μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιστροφή τους… στ’ Αστέρια.

Το μονοπάτι «μη πρωταθλητών» για τον Ολυμπιακό, με την Άρσεναλ νικήτρια του Europa League

2ος προκριματικός γύρος.

Ισχυροί: Βασιλεία (Ελβετία), Ολυμπιακός, Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Ανίσχυροι: Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) και ΛΑΣΚ (Αυστρία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)

3ος Προκριματικός γύρος
Οι τρεις νικητές του 2ου προκριματικού γύρου και οι Λιόν (Γαλλία), Κράσνονταρ (Ρωσία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο)

Πλει-οφ

Οι τέσσερις νικητές του τρίτου προκριματικού γύρου

Εκείνο με κάτοχο του Europa League την Τσέλσι

2ος προκριματικός γύρος.

Ισχυροί: Βασιλεία (Ελβετία), Ολυμπιακός

Ανίσχυροι: Αϊντχόφεν (Ολλανδία) Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

3ος Προκριματικός γύρος

Οι δύο νικητές του 2ου προκριματικού γύρου και Κράσνονταρ (Ρωσία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), ΛΑΣΚ (Αυστρία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)

Πλει-οφ

Οι τέσσερις νικητές του τρίτου προκριματικού γύρου

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Η δεύτερη προκριματική φάση θα διεξαχθεί 23/24-7 και 30-31/7

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ