Play-off μέσω Πολωνίας ή Φινλανδίας

Play-off μέσω Πολωνίας ή Φινλανδίας

Σε Πολωνία ή Φινλανδία θα ταξιδέψει ο Ατρόμητος για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αν περάσει από την Στρέντα. Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων.

Στα «μέτρα» του Ατρομήτου ήταν η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Μπορεί η Λέγκια να αποτελεί δύσκολο αντίπαλο αλλά θα πρέπει να περάσει και από τέτοιους, αν θέλει να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Ωστόσο μπορεί να μην είναι καν αυτή η αντίπαλος των Περιστεριωτών καθώς η Κουόπιο αποτελεί σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Ας ξεκινήσουμε από το φαβορί.

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Η πολωνική ομάδα αποτελεί το φαβορί του ζευγαριού και μία από τις ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει ο Ατρόμητος. Έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τους Περιστεριώτες αλλά και παίκτες που έχουν ακουστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως Γεντρέιτσικ, Ομπράντοβιτς, Βέσοβιτς, Καφού, Γκβίλια, Ναγκί, Καρλίτος ενώ εκεί αγωνίζεται και ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού Αντρέ Μαρτίνς.

Έδρα της αποτελεί το «Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszalka Jozefa» χωρητικότητας 31103 θέσεων. Οι οπαδοί της δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά είναι γνωστοί και για βίαιες συμπεριφορές καθώς είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι και ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.Είναι γνωστοί επίσης για τα ακροδεξιά τους «πιστεύω» και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημιουργήσουν θέμα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την περσινή σεζόν η πολωνική ομάδα τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Λέγκια Γκντανσκ με διαφορά τεσσάρων βαθμών. Την φετινή σεζόν ξεκίνησε την πρώτη αγωνιστική με ήττα από την Πογκόν με 2-1.

Ιστορικά πρόκειται για την 4η ομάδα σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αλλά πρώτη σε κατακτήσεις κυπέλλων. Μεγαλύτερή της επιτυχία αποτελεί η πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1969-1970.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλεξάνταρ Βούκοβιτς.

ΚΟΥΟΠΙΟ

Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του φινλανδικού πρωταθλήματος, καθώς αγωνίστηκε εκεί από το 1949 έως το 1992. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ.

Έδρα της αποτελεί το «Savon Sanomat Areena», το οποί έχει χωρητικότητα 4700 θεατών.

Η ευρωπαϊκή της παρουσία, περιορίζεται σε προκριματικούς γύρους αλλά ειδικά στην έδρα της είναι σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη.

Προπονητής είναι ο Γιάνι Χονκαβάαρα, ενώ οι καλύτεροί της παίκτες είναι οι Ντιαλό, Μουρίγιο, Αγιάρνα, Τιό, Πένανεν και Ρανζέλ.

Πρόκειται για αμυντικογενή ομάδα, ενώ θα έχει ρυθμό από το πρωτάθλημά της καθώς έχει αγωνιστεί ήδη 16 φορές ευρισκόμενη στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ