Άρης: Ο δρόμος προς τα πλέι οφ του Europa League

Άρης: Ο δρόμος προς τα πλέι οφ του Europa League

To10.gr παρουσιάζει τις Μόλντε και Τσουκαρίτσκι, τις ομάδες που θα βρει στον δρόμο του ο Άρης εφόσον προκριθεί επί της ΑΕΛ.

Ο Άρης απέφυγε Σπάρτακ Μόσχας και Μπράγκα, που ήταν οι ισχυρότερες ομάδες στο ποτ των πιθανών αντιπάλων του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Φυσικά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πρέπει να συγκεντρωθεί στους αγώνες με την ΑΕΛ Λεμεσού. Είναι το λογικό φαβορί και πρέπει να κάνει τη δουλειά την Πέμπτη 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπορεί να δει με ρεαλιστικές πιθανότητες και την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης, σήμερα στη Νιόν, φέρνει τον Άρη (πάντα υπό την προϋπόθεση πρόκρισής του επί της ΑΕΛ) απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Μόλντε – Τσουκαρίτσκι.

Η Μόλντε

Η δευτεραθλήτρια Νορβηγίας, μετρά μόλις 28 χρόνια ιστορίας αλλά βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στη χώρα και φέτος σε πολύ καλό φεγγάρι. Η ομάδα του 49χρονος Νορβηγός Έρλινγκ Μοέ, του διαδόχου του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο, μετά την αποχώρησή του για το Μάντσεστερ (ήταν άμεσος συνεργάτης του ως τότε) είναι πρωτοπόρος στο Νορβηγικό πρωτάθλημα.

Σε 16 αγωνιστικές, μετρά 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Αυτό από μόνο του, την κάνει φαβορί στην αναμέτρηση με τη σερβική Τσουκαρίτσκι, αφού έχει βρει ήδη τον αγωνιστικό ρυθμό στον οποίο και θα στηριχθεί.

Αναμφίβολα, ηγέτης της είναι ο Νορβηγός επιθετικός Ομοϊουάνφο, που μετρά 10 γκολ και 5 ασίστ σε 16 αγώνες, ενώ το “όνομα” στο ρόστερ είναι ο μέσος Έικρεμ (με θητεία στη Μάντσετερ Γιουνάιτεντ) με 8 γκολ και 7 ασίστ σε ισάριθμους αγώνες.

Στην τροπαιοθήκη της έχει τρία πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα. Έδρα της είναι το Έικερστάντιον χωρητικότητας 10.100 θέσεων.

Το transfermarkt κοστολογεί 10,95 εκ. Ευρώ τη Νορβηγική ομάδα.

Η Τσουκαρίτσκι

Την τέταρτη θέση στη σερβική λίγκα κατέλαβε μέσω των πλέι οφ η Τσουκαρίτσκι. Το Στάντιον Τσουκαρίτσκι, είναι μάλλον το μεγάλο όπλο της, αφού χωρά μόλις 4.000 θεατές, αλλά είναι αμφίβολο αν αδειοδοτηθεί για τους αγώνες του τρίτου γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, αν προκριθεί από τη Μόλντε.

Στηρίζεται σε παίκτες της πρώην Γιουγκοσλαβικής σχολής. Μόνον ένας, ο Γκανέζος εξτρέμ Σάμουελ Ογιούσου, έμαθε αλλού ποδόσφαιρο και ήταν ο assistman της ομάδας με 10 σε 33 αγώνες, σκοράροντας 7 φορές.

Προπονητής είναι ο Ο 49χρονος Αλεξάντερ Βεσελίνοβιτς, ο οποίος οδήγησε την ομάδα σε νικηφόρο πρεμιέρα, 1-0 (Στογιάνοβιτς, 42’) επί της Νάπρεντακ.

Ενδιάμεσα των αγώνων με τη Μόλντε θα αντιμετωπίσει τη Ραντ Βελιγραδίου στις 27 Ιουλίου εκτός έδρας και όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Άρη, αν αποκλείσει τη Μόλντε, θα έχει τρεις αγώνες πρωταθλήματος στα πόδια της, αφού στις 3 Αυγούστου υποδέχεται τη Ράντνικ.

Τεχνικός διευθυντής της είναι ο Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς, γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ.

Η χρηματιστηριακή αξία της σύμφωνα με το trannsfermarkt είναι 14,48 εκ. Ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ