Κραϊόβα-ΑΕΚ: Αυτοί ξεχώρισαν στη νίκη της Ενωσης

Κραϊόβα-ΑΕΚ: Αυτοί ξεχώρισαν στη νίκη της Ενωσης

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά το πρώτο ματς των προκριματικών με την Κραϊόβα στην Ρουμανία για το Europa League.

Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας της Κραϊόβα με 2-0 και «αγκάλιασε» την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Διαβάστε στο «10» ποιοι ξεχώρισαν στη σπουδαία νίκη της Ενωσης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Οποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και βοήθησε την ΑΕΚ να μην κινδυνεύσει. Έδειξε και αυτός ότι χρειάζεται χρόνο για να μάθει το παιχνίδι του Μιγκέλ Καρντόσο με την μπάλα να παίζεται από πίσω.

ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ: Πολύ καλή εμφάνιση του Πορτογάλου στο δεξί άκρο της άμυνας. Έκανε καλές κούρσες και έδειξε ότι είναι πολύτιμος για το σχέδιο του Καρντόσο στο χορτάρι. Ο Παουλίνιο συμμετείχε σε πολλές επιθετικές φάσεις, αλλά και στο 2-0 που σέρβιρε στον Λιβάγια. Αμυντικά ταλαιπωρήθηκε.

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ: Είχε προβλήματα ο Σουηδός στο αριστερό άκρο της άμυνας, πολλές φορές τον… χτύπησαν από εκεί οι αντίπαλοι του, ενώ δεν κατάφερε να έχει ανεβάσματα. Μέτρια απόδοση.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ: Ο νεαρός στόπερ ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του και έδειξε καλή απόδοση. Οποτε έπρεπε ήταν στην σωστή θέση με ορθή απόφαση σε ότι έπρεπε να κάνει. Ψήφος εμπιστοσύνης για την συνέχεια που δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την μεταγραφή στόπερ στην ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ: Με την ταχύτητα του κατάφερε να καλύψει πολλές φορές τα κενά στην άμυνα. Ο Βόσνιος σε αυτό δεν παίζεται και είναι ο Νο1, αλλά έχει ζητήματα με την μπάλα στα πόδια. Και το έδειξε όποτε έπρεπε να ξεκινήσει η επίθεση από τα πόδια του.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ: Πολλή δουλειά στο κέντρο και καλή εμφάνιση. Η συμβολή του στο γκολ ήταν μεγάλη και κατάφερε να μεταφέρει την μπάλα από θέση άμυνας σε αιφνιδιασμό για το 0-1 του Μάνταλου.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΜΑΟ: Εκανε και αυτός πολλά χιλιόμετρα και έδειξε καλό πρόσωπο αμυντικά. Οργανωτικά δεν κατάφερε να κάνει πολλά, καθώς έπαιζε αρκετά πίσω. Χρειάζεται ρυθμό και να μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του.

ΝΤΑΝΙΕΛΕ ΒΕΡΝΤΕ: Χαμηλά τα στάνταρ για τον Ιταλό που ακόμη ψάχνεται στο γήπεδο. Από δεξιά όσο έπαιξε δεν κατάφερε η ΑΕΚ να δημιουργήσει απειλές και ρήγματα. Χρειάζεται χρόνο και ρυθμό.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Με αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, με την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ να την σπαταλά, αλλά εκεί που έπρεπε στο 0-1 με κεφαλιά από την ασίστ του Λιβάγια. Ο αρχηγός της Ενωσης ήταν πολύτιμος όταν βρήκε χώρους και ρυθμό. Καταλυτικός παράγοντας για το διπλό της ΑΕΚ.

ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΖΕΡΑΛΔΕΣ: Ο Πορτογάλος μπορεί να μην ήταν καθοριστικός στις φάσεις των γκολ, μπορεί να μην είχε σταθερή παρουσία, αλλά κατάφερε να δώσει στην ΑΕΚ ενέργεια όταν την χρειαζόταν. Και κίνηση μεσοεπιθετικά, αλλά σαφώς έχει να δώσει περισσότερα.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Επαιξε περίπου 40 λεπτά και αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων. Έπαιξε ως φουνταριστός στο 4-2-3-1, αλλά δεν πρόλαβε ούτε να ακουμπήσει την μπάλα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ: Όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ. Πήρε την ομάδα από το χέρι και ως αλλαγή απέδειξε ότι γνωρίζει να αλλάζει τους συσχετισμούς ενός ματς. Στο 60’ έδωσε με υπέροχη ασίστ έτοιμο γκολ στον Μάνταλο για το 0-1, στο 85’ πήρε την μπάλα από τον Παουλίνιο και με κεραυνό έκανε το 0-2. Η ποιότητα του είναι εμφανής και άλλαξε τα πάντα από την στιγμή που μπήκε.

ΝΕΛΣΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ: Μπήκε στο 64’ αντί του Βέρντε και έπαιξε περίπου μισή ώρα. Όταν όμως μπήκε είχε μπει το καθοριστικό 0-1 και η ΑΕΚ άλλαξε τα σχέδια της για να το κρατήσει. Με την παρουσία του και μόνο κρατούσε την άμυνα των αντιπάλων πίσω.

ΝΕΝΑΝΤ ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ: Πέρασε στο ματς στα τελευταία λεπτά. Δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά, αλλά είναι σημαντικό ότι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ