Ατρόμητος-Λέγκια Βαρσοβίας 0-2

Ατρόμητος-Λέγκια Βαρσοβίας 0-2

Η Λέγκια νίκησε 2-0 στο Περιστέρι και προκρίθηκε στα play offs του Europa League. Σκόρερ οι Στολάρσκι (29’) και Γκβίλια (51’) για τους Πολωνούς, είχε δοκάρι στο 17’ ο Ατρόμητος με τον Ρόσα.

Ο Ατρόμητος το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στη Λέγκια Βαρσοβίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχε πολλές καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στο Περιστέρι με 2-0 από την πολωνική ομάδα. Έτσι, η ομάδα του Περιστερίου αποχαιρέτησε την Ευρώπη καθώς το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 0-0. Σκόρερ για τους Πολωνούς οι Στολάρσκι στο 29′ και Γκβίλια στο 51′.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Λέγκια έβγαλε τρεις καλές κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και στη μία από αυτές έγινε η πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ για τους Πολωνούς.

Στο 7’ ο Λουκίνιας παρέλαβε προωθημένη μπαλιά, μπήκε στην περιοχή αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Μέγερι μπλόκαρε την μπάλα. Από εκεί και έπειτα όμως ο Ατρόμητος δημιούργησε τρεις καλές φάσεις για γκολ. Στο 11’ ο Ρόσα έκανε τη σέντρα από δεξιά προσπαθώντας να βρει το κεφάλι του Βέλλιου, αλλά ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από καλή θέση και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 17’ ο Ατρόμητος έχασε την καλύτερη ευκαιρία του! Ο Ρόσα εκτέλεσε απευθείας φάουλ και παρά το γεγονός ότι ήταν από πλάγια θέση, κατάφερε να απειλήσει την εστία του Μαγέσκι με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Και στο 19’ απείλησαν οι Περιστεριώτες με φάουλ ξανά από πλάγια θέση. Έγινε η σέντρα, η μπάλα ακούμπησε σε παίκτη της Λέγκια και έφυγε λίγο έξω σε κόρνερ.

Αυτό το μομέντουμ που είχε ο Ατρόμητος για ένα δεκάλεπτο περίπου δεν το εκμεταλλεύτηκε και σαν να μην έφτανε αυτό δέχτηκε γκολ. Στο 29’ ο Καφού πέρασε πάνω στην γραμμή του άουτ τον Καχίλα, μπήκε στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Στολάρσκι και εκείνος με ευθύβολο σουτ νίκησε τον, ανήμπορο να αντιδράσει, Μέγερι, κάνοντας το 1-0 για τη Λέγκια.

Το έργο του Ατρόμητου μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν πολύ δύσκολο, καθώς έπρεπε να σκοράρει δύο γκολ και να μην δεχτεί κανένα φυσικά. Στο 32’ οι Πολωνοί είχαν καλή ευκαιρία για το 2-0, με το σουτ του Κουλένοβιτς από το ύψος του πέναλτι να φεύγει λίγο άουτ.

To πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έκλεισε με δύο καλές στιγμές για τον Ατρόμητο. Στο 40’ ο Μανούσος πήρε την πάσα από τον Ρόσα, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαγέσκι σε κόρνερ, ενώ στο 45’ ο Βέλλιος γύρισε με προβολή στον Μανούσο, χωρίς να καταφέρει ο τελευταίος να… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι ελπίδες του Ατρόμητου εξανεμίστηκαν γρήγορα και συγκεκριμένα στα πρώτα 6 λεπτά. Στο 51’ ο Βέσοβιτς έκανε ωραία σέντρα για τον Γκβίλια και εκείνος με το δεξί πόδι πλάσαρε και νίκησε τον Μέγερι για το 2-0 των Πολωνών. Ο Γεωργιανός σκόρερ του δεύτερου τέρματος είχε ευκαιρία να κάνει και το 3-0 στο 62’, αλλά ο Μέγερι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γκβίλια.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αλλά δεν τα κατάφερε με επιτυχία, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια. Μόνο στο 66΄ απείλησαν οι Περιστεριώτες με το δυνατό μακρινό σουτ του Ρόσα που έφυγε άουτ και το σουτ του Ούμπιντες που μπλόκαρε ο Μαγέφσκι.

MVP

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γκβίλια, με τον Γεωργιανό να σκοράρει το δεύτερο γκολ της ομάδας του και να δίνει την ασίστ στο πρώτο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι- Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης- Καχίλα (Ουγκράι 58′), Μάντσον (Ούμπιντες 69′)- Χαρίσης Ρόσα, Μανούσος- Βέλλιος (Ενσικουλού 83′)

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ: Μαγέσκι- Στολάρσκι, Λέφτσουκ, Γεντρέιτσικ, Ρότσα (Βιτέσκα 62′)- Μαρτίνς, Καφού- Άντολιτς, Βέσοβιτς (Ναγκί 68′), Κουλένοβιτς- Λουκίνιας (Καρλίτος 78′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ