ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1

ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μάνταλο καθαρίζοντας την πρόκριση, αλλά μετά... μουτζούρωσε την εικόνα της με την υπερβολική χαλαρότητα που οδήγησε και στο τελικό 1-1 με την Κράιοβα να ισοφαρίζει και να έχει αρκετές φάσεις για να πάρει τη νίκη.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου καλή απέναντι στην Κραϊόβα και αν οι Ρουμάνοι ήταν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων, θα μπορούσαν να βάλουν δύσκολα στους Κιτρινόμαυρους. Η Ένωση έμεινε στο 1-1 με την Κραϊόβα και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, χάρις στη νίκη στον πρώτο αγώνα.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο έδωσε όπως αναμενόταν φανέλα βασικού στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο φορ να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Παουλίνιο, Σβάρνας, Βράνιες και Λόπες, στον άξονα οι Σιμόες, Κρίστισιτς, στα άκρα ο Μάνταλος με τον Ζεράλδες και ο Λιβάγια σε ρόλο δεύτερου φορ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς νωχελικά, με τους Κιτρινόμαυρους να μην κάνουν κίνηση χωρίς την μπάλα και να μοιάζουν κάπως στατικοί. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν τα έντονα παράπονα του προπονητή της Ένωσης από τους παίκτες του, στα πρώτα 20 λεπτά.

Στο 26’ η ΑΕΚ κατάφερε όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μάνταλο να σκοράρει ξανά, όπως είχε κάνει και στο ματς της Ρουμανίας. Ο αρχηγός του Δικεφάλου με μια ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή της Κραϊόβα και πλάσαρε στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 1-0. Στο 33’ η άμυνα της ΑΕΚ βρέθηκε εκτεθειμένη με τον Μπαρμπούτ να βγαίνει φάτσα με τον Μπάρκα, όμως πλάσαρε άστοχα.

Η Ένωση βρήκε άμεσα ρυθμό και στο 39’ απείλησε ξανά την εστία των Ρουμάνων. Ο Ζεράλδες τροφοδότησε κάθετα τον Ολιβέιρα όμως το δυνατό σουτ του Πορτογάλου φορ σταμάτησε στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Με την ΑΕΚ δηλαδή να μην έχει καλό πρόσωπο και τους Ρουμάνους να φτάνουν συχνά-πυκνά σε θέση βολής. Η Ένωση άφηνε χώρους και η Κραϊόβα κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, κάνοντας στο 63’ το 1-1. Μετά από μια σέντρα από αριστερά ο Μπάρκας έκανε κακή έξοδο και ο Ιβανόφ ισοφάρισε το παιχνίδι.

Ο Καρντόσο είχε ήδη περάσει στο ματς τον Σιμάο αντί του Κρίστισιτς και τον Βέρντε αντί του Λιβάγια, προκειμένου να δώσει στην ομάδα του «φρεσκάδα». Ωστόσο ήταν σαφές πως οι Κιτρινόμαυροι δεν βρίσκονταν σε καλή βραδιά και αντιμετώπιζαν μια σειρά από αγωνιστικά προβλήματα.

Στο 73’ η Κραϊόβα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν ο Άτσκα πήρε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ενώ στο 79’ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Φόρτες. Τελικά το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την Ένωση να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού, εκεί που την περιμένει η Τραμπζοσπόρ.

Το «κλειδί»: To γεγονός πως οι Ρουμάνοι δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες τους και να βάλουν το ματς σε άλλη βάση.

Το δεκάρι: Ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ βρήκε ξανά δίχτυα και γενικώς ήταν ο πλέον κινητικός για την Ένωση.

Στον πάγκο: Ο Παουλίνιο. Πολλά λάθη και αργές επιστροφές, με τις περισσότερες φάσεις της Κραϊόβα να έρχονται από την πλευρά του.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Καρντόσο να μην φρεσκάρει την ομάδα του όσο μπορούσε κόστισε στην Ένωση που παρουσιάστηκε χωρίς τρεξίματα και μπλοκαρισμένη.

ΑΕΚ-ΚΡΑΪΟΒΑ 1-1

Γκολ: 26’ Μάνταλος, 63’ Ιβάνοφ

Δοκάρια: –

Κίτρινες: Κρίστισιτς (21’), Μπάρκα (77’), Σβάρνα (90’), Βέρντε (90’+), Μιχάιλα (45’), Ρομάν (52’)

Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς (58’ Σιμάο), Σιμόες (83’ Γαλανόπουλος), Ζεράλδες, Λιβάγια (58’ Βέρντε), Μάνταλος, Ολιβέιρα

Κραϊόβα (Κ. Παπούρα, 4-2-3-1): Πιγκλιατσέλι, Μάρτιτς, Ατσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Ιβάνοφ (80’ Κονσταντίν), Ματέιου, Σικαλντάου, Μπαρμπούτ, Ρομάν (63’ Φόρτες), Μιχάιλα (55’ Βαταζέλου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ