Το μυστικό τετ-α-τετ Λυμπερόπουλου – Καρντόσο

Το μυστικό τετ-α-τετ Λυμπερόπουλου – Καρντόσο

Σε οριακό σημείο η κατάσταση στην ΑΕΚ. Μυστική συνάντηση Λυμπερόπουλου - Καρντόσο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου και μήνυμα από τον Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κρίση. Σοβαρή αγωνιστική κρίση. Προπονητική κρίση, με τον Μιγκέλ Καρντόσο, να βρίσκεται στα… σχοινιά. Η εικόνα της αναμέτρησης με την Τραμπζονσπόρ δεν προκάλεσε κάποια έκπληξη, απλώς επιβεβαίωσε ότι οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να αλλάξουν δραστικά δρόμο, εάν θέλουν να δείξουν σύντομα εικόνα ομάδας ικανής να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Να διεκδικήσουν ρόλο πρωταγωνιστή στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι κομπάρσου.

Η κρίση είναι απτή και ακουμπάει άπαντες. Και τους ποδοσφαιριστές, αλλά (κυρίως) τον προπονητή. Διότι η εικόνα της ΑΕΚ, η καταφανέστατη αδυναμία να ακολουθήσει έστω και στο ελάχιστον τον ρυθμό της Τραμπζονσπόρ, αλλά ακόμη και της… Κραϊόβα, το χωρίς αρχή, μέση και τέλος παιχνίδι της είναι και έργο προπονητή. Με τον Μιγκέλ Καρντόσο να είναι αναγκασμένο, υποχρεωμένος να κάνει κάτι. Και για το καλό της ομάδας του και για το καλό του ιδίου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου στο ΟΑΚΑ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος φώναξε στο γραφείο του τον Καρντόσο. Ο στόχος της κουβέντας σαφής: Αμεση αλλαγή και βελτίωση της εικόνας της ΑΕΚ. Με κάθε τρόπο. Ένα μήνυμα που ο Καρντόσο και οι συνεργάτες του επιβάλλεται να το λάβουν σοβαρά και να πράξουν τα δέοντα. Ειδάλλως η ΑΕΚ θα μπει πάλι σε διαδικασία αλλαγής. Κάτι που θέλει να αποφύγει, ώστε να μην αναγκαστεί να τα ξεκινήσει όλα πάλι από την αρχή.

Η κίνηση του Λυμπερόπουλου και το μυστικό τετ-α-τετ με τον Καρντόσο, πολύ ώρα μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, προφανώς δεν ήταν μόνο δικής του… έμπνευσης. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει εντολή από τη διοίκηση και προσωπικά τον Μελισσανίδη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αλλάξει η εικόνα. Διότι πέραν του προπονητή και των παικτών, και ο ίδιος ο «Λύμπε» έχει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Η θέση ευθύνης που κατέχει, άλλωστε, είναι δεδομένο ότι θα μετέφερε και στον ίδιο μεγάλο μέρος της πίεσης. Αρα, θα πρέπει όλοι μαζί να βρουν τρόπο να αλλάξουν τα πράγματα.

Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League χάθηκε και μαζί η Ενωση έχασε ένα τεράστιο οικονομικό έσοδο. Τώρα όλη η προσοχή της είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα. Και τα ειδικά τα δύο πρώτα παιχνίδια με Ξάνθη (εντός) και Αστέρα Τρίπολης (εκτός) είναι καθοριστικά. Για όλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ