Εκκολαπτόμενη Ζάλτσμπουργκ

Εκκολαπτόμενη Ζάλτσμπουργκ

Η Βόλσφσμπεργκερ δεν έχει την αίγλη και τη λάμψη της Ζάλτσμπουργκ, όμως έκανε μεγαλύτερο κρότο ακόμα και από την εξάρα της ισχυρότερης ομάδας της Αυστρίας. Ποια είναι η γνωστή και ως Βακ Πέλετς, που ισοπέδωσε με 4-0 την Γκλάντμπαχ μέσα στη Γερμανία.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή «βόμβα» στο τριήμερο ποδοσφαιρικής πανδαισίας που προηγήθηκε με τα ματς του Champions League και του Europa League, δε θα ήταν τα έξι γκολ της Ζάλτσμπουργκ. Ούτε η νίκη της Σλόβαν Μπρατισλάβας επί της Μπεσίκτας. Ούτε καν εκείνη της Ντουντελάνζ επί του ΑΠΟΕΛ με 4-3 και ανατροπή στην ανατροπή.

Η άσημη, άγνωστη και… δύσκολη στο όνομα Βόλφσμπεργκερ έκανε κρότο. Τεράστιο κρότο παντού. Έριξε τέσσερα γκολ στην Γκλάντμπαχ μέσα στη Γερμανία και έκλεισε το μάτι σε όσους πίστευαν πως μονάχα η Ζάλτσμπουργκ, με τα έξι γκολ δύο βραδιές νωρίτερα, είναι η μοναδική «φανταχτερή» αυστριακή ομάδα.

Παίζοντας στα «σαλόνια» μόλις οχτώ χρόνια, αφού ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία μόλις το 2011-12, η Βόλφσμπεργκερ παρουσιάζεται στα γήπεδα και ως… Βακ Πέλετς, ελέω του χορηγού της την τελευταία πενταετία. Ιδρύθηκε το 1931, πολλοί είναι αυτή που όταν την ακούν τη μπερδεύουν με τη γερμανική Βόλσφμπουργκ, αλλά η μοναδική σχέση που έχουν οι Αυστριακοί με τη Γερμανία είναι αυτή της Πέμπτης. Το εκκωφαντικό 4-0 στο Μένχενγκλάντμπαχ.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στη λίγκα της περιφέρειας το 1968, αφού πρώτα περιπλανήθηκε σε όλες τις χαμηλές κατηγορίες. Η αυστριακή Bundesliga την υποδέχτηκε το 2011-12 και μάλιστα στην παρθενική της σεζόν σε αυτή κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση. Όχι κι άσχημα… Η παρθενική της σεζόν στην Ευρώπη ήταν τη σεζόν 2015-16, όταν και προκρίθηκε επί της Σαχτόρ στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Europa League, αλλά αποκλείστηκε αργότερα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με προπονητή τον 42χρονο Γκέραρντ Στρούμπερ, ο οποίος δεν είχε δουλέψει σε πρώτη ομάδα ποτέ πριν την αναλάβει, έχοντας περάσει από τις U15, U16 και U19 της Ζάλτσμπουργκ και με… εξορία στο Γκρατς για τα εντός έδρας παιχνίδια της, αφού το χωρητικότητας 7.300 θεατών Lavantall Arena δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA για ευρωπαϊκούς αγώνες, η αυστριακή ομάδα δεν είχε πολλές φιλοδοξίες όταν στην κλήρωση άκουσε τα ονόματα των Γκλάντμπαχ, Ρόμα και Μπασακσεχίρ. «Να μαζέψουμε εμπειρίες», είπαν οι διοικούντες της, αλλά οι παίκτες της έγραψαν ήδη το πρώτο κεφάλαιο στο παραμύθι τους.

Κι αυτό γράφτηκε απέναντι σε μια ομάδα που η χρηματιστηριακή αξία ενός ποδοσφαιριστή της είναι όση η αξία ολόκληρου του αυστριακού συλλόγου. Το μπάτζετ της Βόλφσμπεργκερ αποτιμάται στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ, περίπου δηλαδή όσα κοστίζει ο δεξιός μπακ της Γκλάντμπαχ, που τυγχάνει να είναι Αυστριακός. Ο Στέφαν Λάιερ που κοστίζει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ για όποιον θέλει να τον αγοράσει.

Επόμενη πρόκληση; Την 3η Οκτωβρίου στο Γκρατς απέναντι στην ιταλική Ρόμα. Λέτε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ