Αρσεναλ – Γκιμαράες 3-2

Αρσεναλ – Γκιμαράες 3-2

Με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ ο Ιβοριανός έφερε τα πάνω-κάτω στο Emirates

Μπήκε αλλαγή στο 75΄με το σκορ στο 1-2. Βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο ως ήρωας μιας ανατροπής. Ο Πέπε. Ο Ιβοριανός επιθετικός που με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο (80’, 93’) έφερε τα πάνω-κάτω γράφοντας στην ιστορία το Άρσεναλ- Γκιμαράες 3-2. Το τι κάζο γλίτωσαν οι Άγγλοι δεν περιγράφεται.

Διότι η Γκιμαράες δεν είναι ότι προηγήθηκε δύο φορές (9’ Έντουαρντς, Μπρούνο 37’). Είναι κυρίως ότι είχε 18 τελικές προσπάθειες στο «Εμιρέιτς». Το πρώτο γκολ της Άρσεναλ το πέτυχε ο Μαρτινέλι (32΄)

Άιντραχτ- Σταντάρ Λιέγης 2-1

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Σταντάρ Λιέγης και έμεινε μόνη στη 2η θέση με 6 πόντους. Στο 28’ ο Άμπραχαμ έδωσε το προβάδισμα στους Γερμανούς, που έφτασαν στο 2-0 στο 73’ με τον Χιντερέγκερ. Το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν στο 82’ με τον Αμαλά.

Σεβίλλη-Ντουντελάνζ 3-0

Αντίθετα με την Άρσεναλ, η Σεβίλλη είναι φαβορί και το ευχαριστιέται. Η ομάδα του Λοπετέγι επικράτησε 3-0 της Ντουντελάνζ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και έκανε το «3×3» στο α’ γκρουπ, φτάνοντας πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού βρέθηκε στο +5 από τη 2η θέση, όπου είναι η Καραμπάγκ (2-2 με ΑΠΟΕΛ) και στο +6 από τη σημερινή της αντίπαλο.

Ο Βάσκες έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη ανοίγωντας το σκορ στο 48ο λεπτό.  Ο ίδιος παίκτης πήρε το… ριμπάουντ στο 75’ μετά από απόκρουση του Ζουμπέρ και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και των γηπεδούχων. Τρία λεπτά μετά, ο Ελ Χαντάντι με σουτ στην κίνηση, μετά το γύρισμα του Εσκουντέρο από τα αριστερά, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ντιναμό Κιέβου-Κοπεγχάγη 1-1

Μόλις στο 2’ οι Δανοί αιφνιδίασαν και μετά από την μπαλιά του Στάγκε ο Πιέρρος Σωτηρίου σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Europa League. Η Ντιναμό Κιέβου έφερε το ματς στα ίσα με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Στο 53΄όταν ο Σαμπάνοφ δέχτηκε την μπαλιά και με κεφαλιά μέσα στην περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλμε-Λουγκάνο 2-1

Στο 13’, ο Μπέργκετ κέρδισε πέναλτι από τον Ομπεξερ και ανέλαβε την εκτέλεση για να κάνει το 1-0. Στο 32’, ο Ρικς έδωσε στον Μολίνς και ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε το 2-0 για την πρωταθλήτρια Σουηδίας. Στο 50’ ο Τζούνιορ έκανε τη σέντρα και ο Γκερντν διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αιντχόφεν- Λιντσερ 0-0

Ένα… καράβι γκολ σκοράρουν συνήθως και οι δύο. Αυτή τη φορά όμως… τίποτα. Και κάπως έτσι; Την ευκαιρία να παραμείνει το απόλυτο αφεντικό στον 4ο όμιλο έχασε η Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί κόλλησαν στο 0-0 στην έδρα τους απέναντι στη Λίντσερ, μπορεί να παρέμειναν στην 1η θέση, ωστόσο, η Σπόρτινγκ τους πλησίασε στον βαθμό.

Σπορτινγκ Λισαβόνας- Ρόζενμποργκ 1-0

Διότι σε αντίθεση με την ομάδα του Φαν Μπόμελ, που είχε δύο δοκάρια, οι Πορτογάλοι έκαναν τη δουλειά κόντρα στη Ρόζενμποργκ και πήραν την δεύτερη σερί νίκη στο «σπίτι» τους με σκορ 1-0. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Μπολασιέ, ο οποίος βρήκε δίχτυα για τα «λιοντάρια» στο 70ο λεπτό.

Σέλτικ-Λάτσιο 2-1

Μεγάλη νίκη και για τους Σκωτσέζους. Για την Σέλτικ που είχε μπόλικη περιπέτεια ως ότου επικρατήσει της Λάτσιο. Διότι η Σέλτικ μπήκε αφιονισμένη, αλλά οι Ιταλοί κατάφεραν να παγώσουν το «Celtic Park» αφού ο Κορέα εκτέλεσε το φάουλ και ο προωθημένος Λατσάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πως έγινε η ανατροπή; Με τον Κρίστι στο 67ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Έντουαρντ. Και στο 89ο λεπτό με τον Γιούλιεν.

Ρεν-Κλουζ 0-1

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Γάλλους όταν ο Μεντί αποβλήθηκε στο 5ο λεπτό. Και λίγα αργότερα, στο 9ο λεπτό, ο Ντεεκ έβαλε σε θέση οδηγού τους Ρουμάνους, οι οποίοι ήταν άψογοι τακτικά και κρατούσαν για πλάκα το υπέρ τους προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι, όμως, είδαν να τους στραβώνει το ματς ακόμη περισσότερο όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έμειναν με εννιά παίκτες λόγω αποβολής του Καμαβίνγκα και η Κλουζ κράτησε το δεύτερο τρίποντό της σε τρεις αγωνιστικές πολύ εύκολα.

Χετάφε- Βασιλεία 0-1

Και τώρα κορυφή για τη Βασιλεία! Οι Ελβετοί πέρασαν με άριστα το πολύ δύσκολο τεστ στη Μαδρίτη κόντρα στη Χετάφε, καθώς επικράτησαν 1-0 και πλέον αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Φράι στο 18′.

Τραμπζονσπόρ-Κράσνονταρ 0-2

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε την υπογραφή του. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού οδήγησε την Κράσνονταρ στην εκτός έδρας νίκη επί της Τράμπζονσπορ με 2-0, ανοίγοντας το σκορ στο 49′ ενώ ο Βιλχένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Καραμπάγκ – ΑΠΟΕΛ 2-2
Πόρτο – Ρέιντζερς 1-1
Γιουνγκ Μπόις – Φέγενορντ 2-0
Γάνδη – Βόλφσμπουργκ 2-2
Σεντ – Ετιέν – Ολεξάντρια 1-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φερεντσβάρος 0-1
Λουντογκόρετς – Εσπανιόλ 0-1
Ρόμα – Γκλάντμπαχ 1-1
Μπασάκσεχιρ – Βόλφσμπεργκερ 1-0
Μπεσίκτας – Μπράγκα 1-2
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Γουλβς 1-2
Παρτιζάν – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1
Άλκμααρ – Αστανά 6-0
Σεβίλλη-Ντούντελατζ 3-0
Ντιναμό Κιέβου-Κοπενχάγη 1-1
Μάλμε-Λουγκάνο 2-1
Χετάφε-Βασιλεία 0-1
Τραμπζονσπόρ-Κράσνονταρ 0-2
Αϊντχόβεν-Λιντζ 0-0
Σπόρτινγκ-Ρόζενμποργκ 1-0
Σέλτικ-Λάτσιο 2-1
Ρεν-Κλουζ 0-1
Άρσεναλ-Γκιμαράες 3-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ