Βενλίνσκι : «Φαβορί η Ντιναμό, όλα θα κριθούν στην Αθήνα»

Βενλίνσκι : «Φαβορί η Ντιναμό, όλα θα κριθούν στην Αθήνα»

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Ντιναμό Κιέβου, Όλεγκ Βενλίνσκι, ανέλυσε τις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο πρώην ομάδων του για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και χαρακτήρισε κομβικής σημασίας το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα.

Ο Όλεγκ Βενλίνσκι κλήθηκε να αναλύσει τις διπλές αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώην παίκτης της Ένωσης (σεζόν 2005-06) τόνισε πως θεωρεί φαβορί του ζευγαριού την Ντιναμό Κιέβου και ότι το μεγαλύτερο μέρος της πρόκρισης θα κριθεί στην Αθήνα.

Επίσης, συμβούλεψε τους Ουκρανούς να παίξουν με ταχύτητα και παράλληλα να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους Λιβάγια και Αραούχο, που σύμφωνα με αυτόν, είναι οι δύο πιο επικίνδυνοι παίκτες του Δικεφάλου

Αναλυτικά ο Βενλίνκι μίλησε στο dynamo.kiev.ua για:

Το αν είναι καλή η κλήρωση για την Ντιναμό: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η κλήρωση είναι πολύ καλή για την Ντιναμό. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μοιάζει με αυτό που ήταν πριν μερικά χρόνια, όταν έπαιζαν σε αυτό λεγεωνάριοι της κλάσης του Ριβάλντο ή του Σισέ. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει αρκετά το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν οι τεράστιοι μισθοί, αλλά αυτοί που δίνονται είναι σταθεροί και στην ώρα τους. Πάντως, δεν μπορείς να πεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ανθίζει».

Το που θα κριθεί η αναμέτρηση: «Όσο για την αντίπαλο της Ντιναμό, ΑΕΚ, είμαι σίγουρος ότι τα πάντα θα κριθούν στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτό τον αγώνα, η ΑΕΚ θα τα δώσει όλα, γιατί θα ξέρει πως είναι το πρώτο επίσημο ματς για την Ντιναμό το νέο έτος. Η ελληνική ομάδα θα έχει ήδη ξεπεράσει το μισό του δικού της πρωταθλήματος και θα βρίσκεται σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα τελειώνει στα τέλη Απριλίου. Συνεπώς, θα κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα τους, δεδομένου ότι ξέρουν και τις κλιματικές συνθήκες που θα βρουν στο Κίεβο. Εδώ, τον Φεβρουάριο έχουμε πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα νιώθουν πολύ άβολα. Οπότε νομίζω πως το 90% της πρόκρισης θα παιχτεί στην Αθήνα.

Τον τρόπο που θα παίξει η ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ θα πιέσει ψηλά την Ντιναμό Κιέβου, γιατί το ελληνικό στυλ παιχνιδιού είναι να δίνουν χώρο στον αντίπαλο και να χτυπάνε στις αντεπιθέσεις. Θα προσπαθήσουν να βρουν τέτοιες στιγμές με τους γρήγορους επιθετικούς τους. Ο Αραούχο και ο Λιβάγια για παράδειγμα είναι ταχύτατοι και ξέρουν να εκμεταλλευόνται αυτές τις καταστάσεις. Αν η Ντιναμό καταφέρει να παίξει το ποδόσφαιρο της και πάρει ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας, τότε νομίζω ότι η υπόθεση πρόκριση θα έχει τελειώσει. Θεωρώ πως η Ντιναμό είναι το φαβορί των δύο αναμετρήσεων».

Τους παίκτες που ξεχωρίζει από την Ένωση: «Η ΑΕΚ έχει πολλούς νέους παίκτες. Αν δούμε τα ονόματα της ομάδας θα καταλάβουμε, πως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι ο πυρήνας στην αμυντική τους λειτουργία. Είναι η ήρεμη δύναμη στην άμυνα. Παρεμπιπτόντως, ο Τσιγκρίνσκι έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσει στην Ελλάδα. Παρτερνέρ του είναι ο Βράνιες, ο οποίος έχει κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και έχει αρκετή εμπειρία. Όσον αφορά το κέντρο τους, εκεί ξεχωρίζει ο Σιμοές, από τον οποίο ξεκινάνε όλες οι επιθέσεις της ομάδας. Υπάρχει και ο Σουηδός, ο Γιόχανσον. Λένε ότι είναι τραυματίας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις δύο αναμετρήσεις, οπότε δεν μπορούμε να τον ξεγράψουμε. Ίσως να επιστρέψει για χάρη αυτών των δύο αγώνων. Από τους Έλληνες παίκτες ξεχωρίζω τον Χριστοδουλόπουλο. Η επίθεση της ΑΕΚ είναι ένα άλλο θέμα. Όπως είπα και πριν, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον Αργεντινό, τον Αραούχο και στον Κροάτη Λιβάγια. Και οι δύο είναι αρκετά καλοί τεχνικά και πήγαν στην ΑΕΚ από το ισπανικά πρωτάθλημα, από τη Λας Πάλμας. Παρεμπιπτόντως, ο Αραούχο το 2015 έβαλε 25 στο πρωτάθλημα. Συνεπώς, πρόκειται για έναν παίκτη που σκοράρει συχνά.

Τον ρόλο που θα παίξει το γεγονός ότι η ΑΕΚ κυνηγάει το πρωτάθλημα: «Τα ελληνικά Μέσα γράφουν για το μικρό ρόστερ που έχει η ΑΕΚ. Επίσης, ο Δικέφαλος τώρα παλεύει για το πρωτάθλημα και βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη θέση. Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, είναι ασταθής και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Οπότε, η ΑΕΚ έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια. Αρκετά θα κριθούν από το πώς θα τα έχει πάει η ομάδα πριν το πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό. Αν η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην κορυφή τότε λογικά θα τα δώσει όλα τα την Σούπερ Λιγκ. Αν, όμως, μέχρι, το ματς με την Ντιναμό, ο Ολυμπιακός έχει αυξήσει τη διαφορά, τότε θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην Ευρώπη».

Το ποια θα είναι τα κλειδιά της πρόκρισης: « Ανη Ντιναμό παίξει το ποδόσφαιρο που παίζει τώρα: με ταχύτητα και δυναμισμό τότε η ελληνική άμυνα θα ανοίξει σαν ραφή. Απέναντι σε ομάδες με ταχύτητα η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οπότε τα κλειδιά για την επιτυχία της Ντιναμό θα είναι η ταχύτητα και ο περιορισμός των επιθετικών ατού του αντιπάλου: Αραούχο, Λιβάγια και Σιμόες»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ