Ολυμπιακός: Η δύσκολη αποστολή στο Europa League

Ολυμπιακός: Η δύσκολη αποστολή στο Europa League

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και θα συνεχίσει στην Ευρώπη, όμως η χαμηλή βαθμολογία στο Champions League έχει παρενέργειες.

Με τη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την ευρωπαϊκή συνέχεια του. Η τρίτη θέση στον Β’ όμιλο του Champions League προσφέρει τη συμμετοχή στους «32» του Europa League και αυτή η προοπτική δεν είναι αμελητέα.

Ωστόσο, το έργο του Ολυμπιακού στη διοργάνωση προμηνύεται δύσκολο. Με τη συγκομιδή των 4 βαθμών στον όμιλο του, θα συμπεριληφθεί στους αδύναμους και αναμένεται να κληρωθεί με ισχυρό αντίπαλο στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Γιατί ο Ολυμπιακός θα δεν θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των δυνατών; Επειδή αυτό προβλέπει το σχεδιάγραμμα της UEFA. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας απαρτίζουν οι 12 πρώτοι από τους ομίλους του Europa League, μαζί με τους 4 τρίτους του Champions League που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στους ομίλους. Αντίστοιχα, το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας συμπληρώνεται από τους 12 δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους 4 τρίτους από τους ομίλους του Champions League με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Σαφώς, ο Ολυμπιακός δεν θεωρείται χαμένος προτού δώσει τις μάχες του. Όμως, είναι προφανές ότι θα έχει αποστολή με υψηλό βαθμό δυσκολίας, σε μία χρονική περίοδο που λογικά θα μαίνεται και η διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή με τον ΠΑΟΚ.

Με βάση τη βαθμολογία των ομίλων, οι Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ είναι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Οι υπόλοιποι θα καθοριστούν από την τελική βαθμολογία των ομίλων του Europa League την Πέμπτη.

Η κλήρωση για τους «32» του Europa League θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ενώ τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 20 και στις 27 Φεβρουαρίου του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ