Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Ζευγάρι συνηθισμένο και «μοιρασμένο» (vids)

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Ζευγάρι συνηθισμένο και «μοιρασμένο» (vids)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στους «32» του Europa League σε ένα ζευγάρι που είναι μοιρασμένο και έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία.

Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος στην κλήρωση για τη φάση των «32» του Europa League, καθώς «έπεσε» πάνω στην Άρσεναλ. Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις δυσκολότερες αντιπάλους στη διοργάνωση (και περσινή φιναλίστ) που θα μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο των ερυθρόλευκων.

Αναμφίβολα όμως πρόκειται και για μια πολύ όμορφη και ποδοσφαιρική ιστορία, αφού οι δυο ομάδες έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο παρελθόν την τελευταία δεκαετία με συνεχόμενες κόντρες.

Ολυμπιακός και Άρσεναλ είναι δυο ομάδες της ελίτ και με συνεχείς παρουσίες στο Champions League, όμως η μοίρα και η τύχη τα έφερε έτσι όπου θα δώσουν την πρώτη τους νοκ-άουτ μάχη στο Europa League. Μοιάζει το πεπρωμένο των ερυθρόλευκων να λέει… Άρσεναλ από το 2009 και μετά, αφού στις περισσότερες κληρώσεις έκτοτε «μονομαχούν».

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες οκτώ φορές, σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν στους ομίλους του Champions League και πλέον θα φτάσουν τα 10 παιχνίδια. Όλα ξεκίνησαν στις 29 Σεπτέμβρη του 2009 στο Emirates. Μέχρι σήμερα όμως έχουν παίξει 8 φορές με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη.

Τέσσερις νίκες οι μεν, τέσσερις νίκες οι δε, ενώ και οι δυο έχουν από μια νίκη εκτός έδρας. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ έχει πανηγυρίσει και δυο σπουδαίες προκρίσεις στους «16» του Champions League, όπου κέρδισε τους κανονιέρηδες στο Καραϊσκάκη. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Οι κόντρες Ολυμπιακού – Άρσεναλ τη σεζόν 2009-10:

Στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στο Emirates η Άρσεναλ ήταν ανώτερη και πανηγύρισε μια δύσκολη νίκη με 2-0 επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί. Παρόλα αυτά δυσκολεύτηκε αρκετά στο συγκεκριμένο ματς με τον Ολυμπιακό να «λυγίζει» στο φινάλε από τους Φαν Πέρσι (78’) και Άρσαβιν (86’).

Στο δεύτερο παιχνίδι όμως, αυτό στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Λεονάρντο στο 47ο λεπτό και πανηγύρισε μια επική πρόκριση ως δεύτερος στον όμιλο στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «μονομαχίες» Ολυμπιακού – Άρσεναλ τη σεζόν 2011-12: 

H μοίρα του Ολυμπιακού το είχε να ξανακληρωθεί με την Άρσεναλ δυο χρόνια αργότερα και αφού είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στους 16 το 2009. Και πάλι το πρώτο ματς των δυο ομάδων ήταν στο Λονδίνο με την αγγλική ομάδα να επικρατεί με 2-1 με τους Τσάμπερλεϊν (8’) και Αντρέ Σάντος (20’) να σκοράρουν για την Άρσεναλ και τον Φουστέρ (27’) να μειώνει

Ωστόσο στη ρεβάνς στον όμιλο και πάλι οι δυο τους έπαιζαν στο Καρσϊκάκη την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη και παράλληλα όχι νίκη της Μαρσέιγ στη Βεστφαλία με την Ντόρτμουντ. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 και σκόρερ τους Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοντεστό, αλλά δεν του έφτασε αφού η Μαρσέιγ νίκησε με 3-2 στη Γερμανία σε ένα παιχνίδι όπου έχανε μέχρι τα τελευταία λεπτά με 2-0.

Οι κόντρες Ολυμπιακού – Άρσεναλ τη σεζόν 2012-13:

O Ολυμπιακός και πάλι έναν χρόνο μετά κληρώθηκε με το… πεπρωμένο του. Η Άρσεναλ ήταν και πάλι στον όμιλο του Ολυμπιακού και πάλι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες. Οι κανονιέρηδες νίκησαν με 3-1 στο Λονδίνο, όμως οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο Καραϊσκάκη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πάλι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τον όμιλο ως τρίτος, αφού δεν του έφτασε μόνο η νίκη κόντρα στην αγγλική ομάδα.

Οι «μάχες» Ολυμπιακού – Άρσεναλ τη σεζόν 2015-16:

Τη σεζον 2015-16 έγιναν και τα τελευταία μέχρι σήμερα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Και τι παιχνίδια… Ολυμπιακός και Άρσεναλ πανηγύρισαν κλασικά από μια νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας όμως με τους ερυθρόλευκος να πετυχαίνουν ένα από τα σπουδαιότερα διπλά ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα νίκησε με 3-2 στο Emirates χάρη στα τέρματα των Φορτούνη με απευθείας κόρνερ (στη συνέχεια χρεώθηκε αυτογκολ του Οσπίνα), Πάρντο και Φινμπόγκασον, πραγματοποιώντας μια επική εμφάνιση και ουσιαστικά στο παιχνίδι κόντρα στους κανονιέρηδες την τελευταία αγωνιστική μπορούσαν να περάσουν ακόμα και με ήττα.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στον όμιλο, ο Ολυμπιακός μπορούσε ακομα και με ήττα με 0-1 ή με 1-2 να περάσει στους «16» και να αφήσει εκτός την Άρσεναλ. Όμως οι κανονιέρηδες με μια κυνική και σοβαρή εμφάνιση νίκησαν με 3-0 με χατ-τρικ του Ζιρού και πήραν αυτή την πρόκριση στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα νοκ-άουτ του Europa Leaguue.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ