Το προφίλ της Άρσεναλ (vids)

Το προφίλ της Άρσεναλ (vids)

Την Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Europa League και to10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των «κανονιέρηδων».

Ο Ολυμπιακός είναι «φτιαγμένος» για τα δύσκολα και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει μία ακόμη τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίσει μπροστά της.

Η Άρσεναλ θα είναι αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στη φάση των «32» του Europa League, με τους «κανονιέρηδες» να αποτελούν φυσικά ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο για τους Πειραιώτες.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Άρσεναλ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1886, μετράει 133 χρόνια ζωής και διατηρεί ένα από τα κορυφαία ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα της σεζόν 2003/04.

Έδρα της είναι το Βόρειο Λονδίνο, ενώ μετράει συνολικά 44 τίτλους. 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Λιγκ Καπ, 13 Κύπελλα, 15 Community Shield και 1 Κύπελλο UEFA. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής που έχει περάσει από την ομάδα είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος κατέκτησε συνολικά 17 τίτλους (3 πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 κύπελλα FA και 7 Super Cup). Τη σεζόν 2005-06 έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να κατακτήσει το Champions League, αλλά ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 από την Μπαρτσελόνα.

Σημερινός προπονητής είναι ο Φρέντι Λιούνμπεργκ, ο οποίος έχει χρέη υπηρεσιακού, καθώς η Άρσεναλ βρίσκεται σε αναζήτηση ενός κανονικού τεχνικού μετά τη φυγή του Ουνάι Έμερι. Οι Λονδρέζοι δεν περνάνε και τις καλύτερες μέρες τους, καθώς ο Ισπανός τεχνικός άφησε πίσω του «καμμένη γη» και την ομάδα στην 9η θέση της Premier League με 22 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ είναι στο -27 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Ένα «πληγωμένο θηρίο» λοιπόν, το οποίο έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά δεν παύει να είναι η… Άρσεναλ, η οποία μην ξεχνάμε πως πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League στο Μπακού, όπου ηττήθηκε με 4-1 από την Τσέλσι.

ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ: 

ΗΡΘΑΝ: Νικολά Πεπέ (Λιλ), Κίεραν Τίρνι (Σέλτικ), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Γκάμπριελ Μαρτινέλι (Ιτουάνο), Ντάνι Θεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης, δανεικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Άλεξ Ιγουόμπι (Έβερτον), Κρίστιαν Μπιέλικ (Ντέρμπι), Λοράν Κοσιελνί (Μπορντό), Νταβίντ Οσπίνα (Νάπολι), Χενρίκ Μικιταριάν (Ρόμα), Καρλ Τζέκινσον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τακούμα Ασάνο (Παρτιζάν), Νάτσο Μονρεάλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Στέφαν Λιχτστάινερ (Άουγκσμπουργκ), Ντάνι Γουέλμπεκ (Γουότφορντ), Άαρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους).

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ! Ο Γκαμπονέζος επιθετικός μπορεί να ανοίξει την οποιαδήποτε άμυνα με την ταχύτητά του, ενώ… μυρίζει από μακριά το γκολ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως φέτος ο Ομπαμεγιάνγκ είναι 3ος σκόρερ στην Premier League με 11 γκολ, όντας πίσω από τον Τζέιμι Βάρντι (16) και μαζί με τον Τόμι Έιμπραχαμ (11). Στο Europa League έχει πετύχει 2 γκολ σε τέσσερα ματς.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Απόλυτα μοιρασμένη! Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές, τέσσερις νίκες έχουν αμφότερες ενώ δεν έχουν έρθει ποτέ ισόπαλοι. Τα τέρματα είναι ελαφρώς υπέρ της Άρσεναλ, με 13-11. Φυσικά, highlight του Ολυμπιακού αποτελεί η νίκη με 3-2 στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2015, η οποία είναι η μοναδική των Πειραιωτών στην Αγγλία.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕUROPA LEAGUE: Η Άρσεναλ βγήκε πρώτη σε όμιλο με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σταντάρ Λιέγης και Γκιμαράες, καθώς μάζεψε συνολικά 11 βαθμούς, με ρεκόρ 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Δείτε highlights από φετινούς αγώνες της Άρσεναλ σε Αγγλία και Ευρώπη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ