Φορτούνης, Σουντανί, Μπα στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Φορτούνης, Σουντανί, Μπα στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε ποιοι τρεις ποδοσφαιριστές θα αντικαταστήσουν τους παίκτες που αποχώρησαν στην ευρωπαίκή λίστα.

Η ευρωπαϊκή διάκριση είναι πάντα στόχος του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς στους «32» του Europa League, αντιμετωπίζουν την Αρσεναλ. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει τους τρεις ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τις (4) κενές θέσεις που προέκυψαν στην ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών, μετά τις αποχωρήσεις του Ιανουαρίου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, λοιπόν, αποφάσισε να συμπεριλάβει τους Κώστα Φορτούνη, Χιλάλ Σουντανί και Ουσεϊνού Μπα στη λίστα που θα καταθέσει έως το βράδυ ο Ολυμπιακός στην UEFA, για τις αναμετρήσεις με την Αρσεναλ (20-27/02).

Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει εδώ και αρκετές ημέρες για την κάλυψη των δύο εκ των τριών θέσεων. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει ο ίδιος ότι ο Χιλάλ Σουντανί είχε κερδίσει με το… σπαθί του. Αλλά είχε αφήσει στην… αγωνία τους παίκτες του για τη… μία θέση που έμενε.

Γιατί μία; Διότι από τη στιγμή που ο Κώστας Φορτούνης είναι καλά και πλέον μπαίνει στην εξίσωση ακόμη και της 11άδας, ήταν τουλάχιστον ουτοπικό να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι μπορούσε να μείνει εκτός από τους αγώνες με την Αρσεναλ, αλλά και την ευρωπαϊκή συνέχεια, που μπορεί να προκύψει από τις αναμετρήσεις με τους Κανονιέρηδες.

Η τρίτη επιλογή του Μαρτίνς τον προβλημάτισε πάρα πολύ. Αλλά τελικά αποφάσισε να μην ριψοκινδυνεύσει. Ο Ουσεϊνου Μπα κέρδισε με την αξία του την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Οπως έχει κερδίσει και τη θέση του βασικού κεντρικού αμυντικού των Πειραιωτών τον τελευταίο μήνα.

Αναλυτικά η λίστα του Ολυμπιακού:

Λίστα Α

Αλέν, Μπα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σισέ, Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Λοβέρα, Σα, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Βαλμπουενά.

Λίστα Β

Μπουλάρι, Φέκκας, Καραργύρης, Λιάτσος, Μαρτίνης, Νικόλης, Σουρλής, Ξενιτίδης.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στη λίστα του κανέναν από τους τρεις ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο. Με τους Αχμέντ Χασάν, Εμρέ Μορ, Καφού να μένουν εκτός, όπως και οι Χριστοδουλόπουλος, Μπρούνο, που ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή τους.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει, τώρα, με τους λόγους που ο Μαρτίνς επέλεξε Φορτούνης, Σουντανί και Μπα για τη λίστα; Για τον Φορτούνη, οι εξηγήσεις είναι περιττές. Από τη στιγμή που είναι καλά, δεν γινόταν να είναι εκτός. Και ο Πορτογάλος τεχνικός το είχε ξεκαυαρίσει αυτό εδώ και καιρό.

Ο Σουντανί θα έχει ρόλο… μπαλαντέρ στα πλάνα του προπονητή του. Ο Αλγερινός μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και αυτό λύνει τα χέρια του Μαρτίνς. Μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα (αντι-Ποντένσε) και πίσω από τον επιθετικό, αλλά στην κορυφή της επίθεσης (αντι-Γκερέρο). Ενώ με την απόδοσή του στο πρωτάθλημα απέδειξε ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη.

Τέλος, η επιλογή του Μπα και πάλι ήταν σχετικά εύκολη για τον Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει με τρεις στόπερ μετά την αποχώρηση του Μεριά (Σεμέδο, Σισέ, Παπαδόπουλος). Ο Μπα από την άλλη έχει κερδίσει θέση βασικού στα πλάνα του προπονητή του. Ο Σισέ προέρχεται από μακροχρόνια αποχή και παρότι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση κόντρα στην ΑΕΚ, είναι ακόμη ανέτοιμος. Ενώ ο Αβραάμ ταλαιπωρείται από σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, που τον έχουν αφήσει εκτός δράσης για αρκετό καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ