Μαρτίνς: «Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, με τον κόσμο μπορούμε να κερδίσουμε»

Μαρτίνς: «Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, με τον κόσμο μπορούμε να κερδίσουμε»

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την πρώτη αναμέτρηση των «32» του Europa League με την Άρσεναλ (20/2, 22:00), τονίζοντας ότι οι «κανονιέρηδες» έχουν εξελιχθεί με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο τους, δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για την ενδεκάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι με τον κόσμο μπορούν να προχωρήσουν στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ (20/2, 22:00) στο πρώτο σπουδαίο παιχνίδι για την φάση των «32» του Europa League, φιλοδοξώντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στη συνέντευξη τύπου για την πρώτη αναμέτρηση των «32» του Europa League με την Άρσεναλ, τονίζοντας ότι οι «κανονιέρηδες» έχουν εξελιχθεί με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο τους, ξεκαθάρισε ότι η Άρσεναλ είναι πολύ διαφορετική ομάδα από την Τότεναμ, αλλά θεωρεί την ομάδα του ικανή να νικήσει τον οποιονδήποτε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακόμα ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για την απώλεια των Σουντανί, Ποντένσε, ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα της αυριανής αναμέτρησης, ενώ υποστήριξε πως το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν επηρεάζει το στόχο τους, ο οποίος είναι να προχωρήσουν στο Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι μπορούμε να περιμένουμε αύριο από τον Ολυμπιακό:«Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Είδα τον αγωνιστικό χώρο και είναι καταπληκτικός. Σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτός είναι ένας παράγοντας που θα επιτρέψει στις δύο ομάδες να κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Όποιος βρεθεί εδώ θα παρακολουθήσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για τη λονδρέζικη ομάδα: «Έχουμε μπροστά μας μια άριστη ομάδα, με πάρα πολλές πινελιές από τον νέο της προπονητή. Έχει εξελιχθεί πολύ ως ομάδα μετά την αλλαγή του προπονητή. Ο Αρτέτα έχει βάλει ήδη το στίγμα του. Είναι ένας συνδυασμός του παλιού και του νέου προπονητή.

Η Άρσεναλ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, την οποία μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να την δούμε στην έδρα της. Μπορεί και διαχειρίζεται τα παιχνίδια της. Είναι άριστη. Μια πολύ δυνατή ομάδα. Είχαν 15 μέρες διακοπή και είδαμε την εξέλιξη που είχανε στο παιχνίδι με την Νιούκαστλ».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά φέτος μια αγγλική ομάδα με την Αρσεναλ: «Η Τότεναμ με την Αρσεναλ είναι δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Εχουν διαφορετικό σκεπτικό στο παιχνίδι τους. Η Τότεναμ έχει έμπειρους παίκτες, δυνατούς στις μονομαχίες, ενώ από την άλλη η Αρσεναλ έχει νέους παίκτες και εξαιρετικούς στην τακτική. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Δεν έχουν ομοιότητα. Εμείς από την άλλη είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για δύο δυνατά μας απέναντι σε μια άριστη ομάδα. Το αυριανό ματς είναι για εμάς ένα παιχνίδι, το οποίο παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να παίξει εδώ.

Στα τελευταία 12 εντός έδρας παιχνίδια έχουμε μόνο μια ήττα. Αυτή από την Μπάγερν, που θα είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω στις δυνάμεις μας, στις δυνατότητές μας και αν παίξουμε με θάρρος και κουράγιο και κάνουμε αυτό που πρέπει, νομίζω ότι αύριο έχουμε πολλές πιθανότητες για να κερδίσουμε μια άριστη ομάδα. Μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Αρσεναλ».

Για το αν έχει αποφασίσει για την 11άδα και αν ο Φορτούνης είναι έτοιμος να παίξει: «Δεν έχω αποφασίσει. Όλοι οι παίκτες της λίστας, εκτός από τον Σουντανί που τραυματίστηκε, είναι διεκδικητές για μία θέση στην αρχική 11άδα».

Για το γεγονός ότι τα παιχνίδια με την Αρσεναλ είναι ανάμεσα στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Παίρνουμε πολύ σοβαρά το Europa League. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην Αρσεναλ. Δεν σκεφτόμαστε τον ΠΑΟΚ. Δίνουμε προτεραιότητα στο αυριανό ματς με την Αρσεναλ. Φυσικά, μας ενδιαφέρουν και τα τρία παιχνίδια.

Μετά το αυριανό παιχνίδι θα δούμε τις δυνάμεις μας, πως θα είμαστε και πως θα διαχειριστούμε το επόμενο παιχνίδι. Τώρα, είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με την Αρσεναλ, γιατί μας ενδιαφέρει πολύ το Europa».

Για τον τραυματισμό του Σουντανί και την μεταγραφή του Ποντένσε και κατά πόσο είναι εφικτό να καλυφθούν τα κενά τους: «Πράγματι είναι δύο παίκτες, που ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς. Έχουμε όμως εναλλακτικές λύσεις και αρκετούς παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Όλοι οι παίκτες όταν τους χρειαζόμαστε είναι έτοιμοι να μπουν και να ανταπεξέλθουν. Οι Σουντανί και Ποντένσε είναι σημαντικοί, αλλά η ομάδα έχει πολλές λύσεις για να μπορέσει να καλύψει τα κενά τους».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ