Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Κάν’το όπως το 2015! (vids)

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Κάν’το όπως το 2015! (vids)

Μια από τις πιο ιστορικές βραδιές του Ολυμπιακού γράφτηκε στο γήπεδο που παίζουν απόψε οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς. 4,5 χρόνια μετά επιστρέφουν με το όνειρο του… repeat με τον Ομάρ να είναι ο μοναδικός που συνδέει τις δύο ομάδες.

Το 2015 στο Έμιρειτς ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία. Με το εντυπωσιακό 3-2 νίκησε την Άρσεναλ και πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας του και μια από τις σπουδαιότερες, αν όχι την σπουδαιότερη εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Έμιρειτς, στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έγραφε ιστορία με το διπλό το οποίο μάλιστα είχε έρθει τρεις μέρες πριν από το τελευταίο διπλό που είχε καταγράψει ο Ολυμπιακός στη Τούμπα έως το διπλό της περασμένης Κυριακής. Συμπτώσεις που καλό είναι να συνεχίσουν να καταγράφονται.

Ο Πάρντο στο 32′, ο Οσπίνα με αυτογκόλ μετά απ έξοχη εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και ο Φινμπόγκασον είχαν πετύχει τα γκολ της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού που ισοφαρίστηκε δύο φορές αλλά βρήκε πάντα απαντήσεις.

Από τον Ολυμπιακό του 2015 που άλωσε το Έμιρεϊτς υπάρχει σήμερα στο Λονδίνο για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς μόνο ο Ομάρ. Όχι απλά στην 11αδα αλλά και στην 18αδα. Ο Φορτούνης άλλωστε που αγωνίστηκε έχει μείνει στην Αθήνα.

Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Κασάμι, Καμπιάσο, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά, Ιντέγε ήταν οι 11 που ξεκίνησαν ενώ μπήκαν αλλαγή οι Φινμπόγκασον, Βούρος και Ερνάνι.

Το αποψινό θα είναι το 5ο ματς που δίνει στο Έμιρειτς ο Ολυμπιακός (και τα 4 προηγούμενα για όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Μαρτίνς ο 3ος Πορτογάλος τεχνικός για τους ερυθρόλευκους.

Την αρχή έκανε το 2009 ο Βραζιλιάνος Ζίκο σε αγώνα για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ να επικρατεί 2-0 νικώντας με δυσκολία τον εντυπωσιακό Νικοπολίδη που έκανε μια από τις επικότερες εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα.

Στη συνέχεια το 2011 σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Ολυμπιακού εκτός έδρας ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε ηττήθηκε με 2-1. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, μείωσε γρήγορα με τον Φουστέρ, έλεγξε το ματς, είχε δοκάρι με τον Τοροσίδη αλλά δεν βρήκε την ισοφάρισε.

Πήρε σειρά ο Ζαρντίμ και η ήττα με 3-1 με τον Μήτρογλου με γκολάρα να σκοράρει και να δίνει ελπίδες για αποτέλεσμα όμως στην επανάληψη ένα γκολ των Άγγλων δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει κάτι, που δέχθηκε και τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΡΣΕΝΑΛ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

29/09/2015 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3

03/10/2012 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1

28/09/2011 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1

29/09/2009 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ