Στο Κύπελλο με Μπουλάρι, Ξενιτίδη, «ρεζέρβες» και «βασικούς» που δεν έχουν ματς στα πόδια τους

Στο Κύπελλο με Μπουλάρι, Ξενιτίδη, «ρεζέρβες» και «βασικούς» που δεν έχουν ματς στα πόδια τους

Ο Ολυμπιακός οφείλει να δώσει την αξία που... πρέπει στο τοξικό Κύπελλο του Γραμμένου και να τραβήξει τον δρόμο του σε πρωτάθλημα και Europa League, όπου τον περιμένει η Γουλβς.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους «16» του Europa League, όπου τον περιμένει η πανίσχυση Γουλβς του Ντάνιελ Ποντένσε. Είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Εχει ήδη δώσει 43 παιχνίδια. Και με βάση τα εώς τώρα δεδομένα, θα δώσει τουλάχιστον άλλα 15 παιχνίδια τη φετινή σεζόν (11 στη Super League και τουλάχιστον από δύο σε Europa και Κύπελλο). Κάτι που θα φτάσει τον «λογαριασμό» της χρονιάς σίγουρα στα 58 ματς, σε Πρωτάθλημα, Champions League, Europa League και Κύπελλο. Νούμερο ασύλληπτο, ειδικά για τα δεδομένα μιας ελληνικής ομάδας. Νούμερο που δείχνει τον δρόμο στον Ολυμπιακό για την επόμενη ημέρα. Για το πώς πρέπει να διαχειριστεί τη σεζόν έως το τέλος.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να πάρει μια σημαντική απόφαση. Μια απόφαση, που κατά την άποψη του υπογράφοντος θα έπρεπε να είναι η πάγια θέση του, σε ό,τι έχει να κάνει με τον θεσμό του Κυπέλλου, από τη στιγμή που είναι «ζωντανός» και διεκδικεί διακρίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ναι, η Γουλβς είναι μια σπουδαία ομάδα. Μια ομάδα-αποκάλυψη του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν φοβάται. Δεν φοβήθηκε την Τότεναμ, Μπάγερν, την Αρσεναλ και άλλες τόσες. Δεν θα φοβηθεί ούτε τους «Λύκους». Αυτό έλειπε.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να δώσει περισσότερη αξία από ό,τι πρέπει στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (4 Μαρτίου & 22-23 Απριλίου, δηλαδή μέσα στα πλέι οφ). Δεν έχει ανάγκη να το κάνει στη διοργάνωση της ΕΠΟ. Του Γραμμένου, της «εξυγίανσης» και όλων αυτών των απίθανων τύπων που μόνο να κερδίσουν έχουν από την παρουσία του Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει να κερδίσει είναι νέες εντάσεις, περιττή κούραση και μπελάδες στο κεφάλι του. Αχρείαστους μπελάδες, σε μια διοργάνωση που είναι απαξιωμένη και «εικόνα και ομοίωση» των διοργανωτών της.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταθμίσει τις προτεραιότητες. Το κάνουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης. Το έκανε ο Κλοπ και η Λίβερπουλ. Οι Reds παίζουν με τη δεύτερη ομάδα τους στο Κύπελλο (σ.σ. με 16χρονους, 17χρονους, ακόμη και χωρίς τον προπονητή τους στον πάγκο τους). Στο Κύπελλο Αγγλίας, όχι στο Κύπελλο του… Γραμμένου. Και δείχνουν τον δρόμο. Ακόμη και η Σίτι, δεν ασχολείται. Κι ας έχει χάσει το πρωτάθλημα. Το Champions League την «καίει». Με αυτό ασχολείται.

Ο Ολυμπιακός έχει μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσει χρόνο και ανάσες για τους ποδοσφαιριστές του. Αλλά και να βάλει στο… κόλπο παίκτες που έχει στο ρόστερ του και οι οποίοι, είτε πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό, είτε πρέπει να παίξουν, για να αρχίσουν να μπαίνουν στα… παπούτσια του Τσιμίκα. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός έχει κι άλλους «Τσιμίκες». Και αξίζει να τους εμπιστευθεί. Όχι στα παιχνίδια με την Καλαμάτα, αλλά στα διπλά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Στα ημιτελικά.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως η ανάγκη να μην αποπροσανατολιστεί ο Ολυμπιακός από δύο τοξικά παιχνίδια και να μην «χάσει» παίκτες για τα σοβαρά, δίνουν τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς και τη διοίκηση του Ολυμπιακού να αλλάξουν το «τσιπάκι». Και να δείχνουν ότι οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν την πρόκριση με τους παίκτες που βρίσκονται από τη 15η-16η θέση της εσωτερικής επετηρίδας του ρόστερ και πίσω.

Οι Αβραάμ, Τοροσίδης, Καφού, Λοβέρα, Μπρούνο (εάν είναι καλά), Μορ, Μαρτίνης, Σουρλής, Ξενιτίδης, Λάζαρος, Μπουλάρι, Μαρίνος, Μπέλιτς, μαζί με τους δυνάμει «βασικούς» Χασάν, Σισέ, Γκασπάρ και Φορτούνη, που έχουν ανάγκη από παιχνίδια, από ανταγωνιστικά παιχνίδια, πρέπει να πάρουν την ευθύνη των ημιτελικών του Κυπέλλου. Συνειδητά. Και με ξεκάθαρη τοποθέτηση από την ΠΑΕ.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία να κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ και τον κάθε ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μια διοργάνωση, που ούτως ή άλλως δεν τον γουστάρει. Που στάζει τοξικότητα. Που δεν έχει να του προσφέρει κάτι παραπάνω, πέρα από περιττή κούραση. Εξάλλου, ποιος μου λέει ότι οι παραπάνω παίκτες δεν θα πάρουν την πρόκριση;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να χρησιμοποιεί πάντα το Κύπελλο ως διοργάνωση… προετοιμασίας ποδοσφαιριστών. Το έκανε έως τώρα. Και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Κανείς «βασικός» στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Γιατί το πρόγραμμα που έρχεται είναι «φωτιά». Και οι Ερυθρόλευκοι έχουν να παλέψουν για το 45ο πρωτάθλημά τους, αλλά και για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προετοιμασία στις 10 Ιουνίου. Και θα τελειώσει τη σεζόν τον Μάιο. Οι παίκτες του παίζουν ποδόσφαιρο 11 μήνες. Επαναλαμβάνουμε, ήδη 43 ματς και μίνιμουμ 58 έως το τέλος! Απάνθρωπο, εάν λάβουμε υπόψη ότι σχεδόν όλοι οι βασικοί είναι και διεθνείς, άρα έχουν κι άλλες επιβαρύνσεις! Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ, ο βασικός διεκδικητής του τίτλου, έχει 33 ματς και ήδη στη σούμα 12 παιχνίδια λιγότερα τη φετινή σεζόν. Χρειάζονται κι άλλα επιχειρήματα;

ΥΓ2. Στα 43 ματς που έχει δώσει έως τώρα, ο Ολυμπιακός έχει 29 νίκες, 9 ισοπαλίες και 5 ήττες (Μπάγερν (2), Τότεναμ, Ερυθρό Αστέρα, Αρσεναλ)!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ