Ολυμπιακός: Η δικαίωση μιας ομάδας που χτίζεται δύο χρόνια

Ολυμπιακός: Η δικαίωση μιας ομάδας που χτίζεται δύο χρόνια

Η λέξη δικαίωση περιγράφει τα συναισθήματα όλων στο μεγάλο λιμάνι, καθώς ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ποδόσφαιρο και επέμεινε στο πλάνο του.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης μια επική πρόκριση, αποκλείοντας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Άρσεναλ.

Ήταν πράγματι μια ονειρική βραδιά για την ομάδα του Πειραιά, μια βραδιά δικαίωσης όπως την χαρακτήρισε και ο ηγέτης των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Κι αυτή η λέξη περιγράφει τα συναισθήματα όλων στο μεγάλο λιμάνι, καθώς ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ποδόσφαιρο, υλοποιώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο την τελευταία διετία. Με βάση την λογική και την εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που απέδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την απόφαση να τα αλλάξει όλα. Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, αντιθέτως ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά επέλεξε τον δύσκολο δρόμο. Και γι’ αυτό δύο χρόνια αργότερα έκανε λόγο για δικαίωση μετά την επική πρόκριση επί των «κανονιέρηδων».

Τι έκανε λοιπόν ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία; Έθεσε το πλάνο και προχώρησε στην εφαρμογή του χωρίς να αλλάξει «ρότα». Ακόμα και όταν υπήρξαν κακοτοπιές, ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε πορεία κι αυτό ήταν το μεγάλο «όπλο» των πειραιωτών που οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες.

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τα «κλειδιά» στον Πέδρο Μαρτίνς και έδειξαν εμπιστοσύνη στο έργο του Πορτογάλου, καθώς φάνηκε ξεκάθαρα από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, ότι ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο.

Κι αυτό ήταν αποτέλεσμα δουλειάς, συνεργασίας και φυσικά επιλογών. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με το τεχνικό επιτελείο όσο και με τις μεταγραφές της ομάδας του Πειραιά. Την ομάδα της πρώτης χρονιάς φρόντισαν να την ενισχύσουν οι ερυθρόλευκοι.

Φρόντισαν να κάνουν σωστές κινήσεις που επέτρεψαν στον προπονητή να ανεβάσει τον πήχη. Να δημιουργήσει ένα σύνολο που την δεύτερη χρονιά ήταν πανέτοιμο να διεκδικήσει όλους τους στόχους. Κι αυτό ακριβώς ήταν το «μυστικό» για την απόλυτα επιτυχημένη φετινή πορεία της ομάδας του λιμανιού.

Ότι συνέχισε να «χτίζει» πάνω στα… θεμέλια του πρώτου καλοκαιριού του Μαρτίνς στον Πειραιά. Το ποδόσφαιρο δικαιώνει το πλάνο του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως όποια ομάδα δουλεύει σωστά θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Και ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δούλεψε πολύ την τελευταία διετία, κατορθώνοντας μάλιστα να ξεπεράσει μεγάλα προβλήματα, αναποδιές που έβαλαν εμπόδια στο αγωνιστικό σχέδιο του Πέδρο Μαρτίνς.

Κι όμως ο προπονητής των πειραιωτών βρήκε τους τρόπους για να καλύψει τα κενά. «Ανακάτεψε την τράπουλα», δούλεψε πολύ στο Ρέντη μέσα από τις προπονήσεις και τελικά έζησε μια τεράστια βραδιά όπως ήταν η χθεσινή.

Τέτοιες βραδιές γιγαντώνουν το πρεστίζ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και αναδεικνύουν την δουλειά αλλά και το ταλέντο που υπάρχει στους ερυθρόλευκους. Τέτοιες βραδιές δείχνουν τον «δρόμο» που πρέπει ν’ ακολουθήσει μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.

Και είναι ο «δρόμος» της λογικής. Ο «δρόμος» της εμπιστοσύνης σε πρόσωπα που μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και σ’ αυτό τον «δρόμο» βάδισε η ομάδα του λιμανιού. Δεν πήγε κόντρα στην λογική και η προσπάθεια του Ολυμπιακού δικαιώνεται.

Βεβαίως υπάρχει και συνέχεια καθώς οι πειραιώτες πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, διαμορφώνοντας ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό «σκηνικό» στην ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός έχει θέση στο «κάδρο» με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους κι έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν οι ερυθρόλευκοι είναι πως το «χτίσιμο» συνεχίζεται καθώς πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ