Τελικά Θρύλε, σου πάνε (και) τα μπλε! (vids)

Τελικά Θρύλε, σου πάνε (και) τα μπλε! (vids)

O Ολυμπιακός έχει ταυτιστεί στη συνείδηση όλων με τα ερυθρόλευκα... Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο χρώμα με το οποίο μεγαλουργεί στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός σημαίνει ερυθρόλευκα… Αυτός ο δεσμός είναι αδιάρρηκτος και δεν αλλάζει… Ωστόσο, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα, το κόκκινο και το άσπρο δεν είναι το μόνο χρώμα που ταιριάζει στον μεγαλύτερο ελληνικό Σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός τα πάει εξαιρετικά και με το μπλε… Όχι μόνο επειδή πρόκειται για το χρώμα της πατρίδας μας! Φορώντας μπλε εμφανίσεις, ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στην Ευρώπη!

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1983, ο Ολυμπιακός κατέγραφε μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας του στο ποδόσφαιρο, φορώντας μία πρωτοποριακή φανέλα, με λευκό «κορμό» και με μπλε στα μανίκια.

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στην παράταση  στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο τότε πρωταθλητής Ελλάδας έθεσε νοκ-άουτ τον Άγιαξ με 2-0 στη ρεβάνς του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 0-0 του Άμστερνταμ.

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει συνδυαστεί με το μπλε χρώμα! Στις 21 Οκτωβρίου του 1992 oι Πειραιώτες με μπλε εμφανίσεις αντιμετώπισαν την Μονακό για τους «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Με το ιστορικό γκολ του Γιώργου Βαΐτση στο 88′, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Μονακό στο Πριγκιπάτο και προκρίθηκε με το 0-0 στη ρεβάνς του Φαλήρου.

Με μία πιο σκούρα εκδοχή του μπλε, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα ένα σπουδαίο διπλό! Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015, οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν την Άρσεναλ στο Λονδίνο και επικράτησαν 3-2 στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League, με σκόρερ τους Πάρντο, Φινμπόγκασον και αυτογκόλ του Οσπίνα και τον Φορτούνη να έχει ρόλο μαέστρου.

Στο τελευταίο αποτέλεσμα έχει δημιουργηθεί και μία περίεργη σύμπτωση… Τότε, μετά το διπλό στην Αγγλία, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επικρατώντας 2-0 με γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγιεβιτς, μετά από ασίστ του Φορτούνη…

Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός άλλαξε τη σειρά… Πρώτα θριάμβευσε στην Τούμπα και μετά στο Λονδίνο… Φόρεσε τα ταιριαστά του μπλε και πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση στους «16» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ