Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έδειξε Γουλβς στον Ρέντη

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έδειξε Γουλβς στον Ρέντη

Τι είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του για τους «Λύκους» του Νούνο.

Τα προνόμια μιας κανονικής εβδομάδας. Της πρώτης από την 5η Ιανουαρίου και έπειτα όταν ο Ολυμπιακός έχει επί της ουσίας περισσότερα ματς στο καλεντάρι του από ολόκληρες προπονήσεις.

Δεν παραπονιέται κανείς βεβαίως στο λιμάνι. Τρεις διοργανώσεις ανοιχτές μες τον Μάρτη είναι αυτές. Για αυτό γίνεται όλη η προσπάθεια. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Αλλά όπως και να το δεις κάπως έτσι εκτιμάς καμιά φορά πράγματα αυτονόητα. Ακόμη και την ρουτίνα. Να έχεις ρεπό. Να υπάρχει μεθοδολογία στη προπόνηση που θα καταλήγει σε φορμάρισμα. Να υπάρχει ο χρόνος για να ασχοληθείς με τις δικές σου λεπτομέρειες. Και βέβαια να δεις σοβαρά και την ικανότητα του άλλου. Να αναλύσεις, να σχεδιάσεις, να στοχεύσεις…

Ότι ξεκίνησε να συμβαίνει δηλαδή στον Ολυμπιακό. Σήμερα για παράδειγμα ο Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε κουβέντα… Γουλβς στους ποδοσφαιριστές του. Για πρώτη φορά. Περιέγραψε σε μια σύντομη ομιλία μια ομάδα επικίνδυνη, με μεγάλη αθλητικότητα. Ένα σύνολο που δεν «χαρίζει λάθη» στο γήπεδο, και που πατά σε τακτικές βάσεις που της προσδίδουν ένα συγκεκριμένο προφίλ: Δίχως αγωνιστικές αναταράξεις. Υπάρχει μια συνέπεια στην παρέα του Ντανιέλ Ποντένσε. Και την καταλαβαίνεις κυρίως στα ματς που δεν πάνε όπως θα ήθελε. Σαν το απογευματινό ας πούμε με την Μπράιτον (0-0). Το τρίτο 0-0 στα τελευταία επτά ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Και κυρίως: Το πέμπτο ματς σε αυτά τα επτά, που ο Ρουί Πατρίσιο δεν μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και σε δύο διαφορετικούς σχεδιασμούς που πολλές φορές προκύπτουν μέσα στο ίδιο ματς. Το 3-5-2 που ο Νούνο το «φορά» πολύ στην φάση της επίθεσης. Και την κατάληξη του πίσω από τη μπάλα, που δεν είναι πάντα 5-3-2 όπως θα ήταν το λογικό. Αρκετές φορές αλλάζει σε 4-4-1-1 για να ελέγχεται καλύτερα το πλάτος του γηπέδου. Όπως αλλάζει και γενικά μέσα στο «ματς» ανάλογα την στόχευση. Με τους ίδιους παίκτες ο Νούνο μπορεί να ξεκινήσει σε μια διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και γρήγορα, να την αλλάξει επιλέγοντας στην ευθεία της άμυνας μια κανονική τετράδα. Οι Ερυθρόλευκοι είδαν και κάποια σχετικά στιγμιότυπα στο video για αυτή την «αλλαγή». Κάπως έτσι λοιπόν άνοιξε επί της ουσίας η αυλαία για το ματς της Πέμπτης στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να πάει σε προσαρμογή στα δεδομένα του αντιπάλου. Τουλάχιστον στο πρώτο ματς. Θα μείνει στη δική του αγωνιστική λογική. Αυτή που ουσιαστικά τον δικαιώνει από τον Ιούλη στα γήπεδα της Ευρώπης. Δεν αναμένονται ούτε αλλαγές σε πρόσωπα. Μια διάταξη με βάση το 4-3-3 και μοναδική ανοιχτή θέση στην εντεκάδα εκείνη δεξιά με διεκδικητές τον Μασούρα και τον Ραντζέλοβιτς. Θέλει ο κόουτς να πάρουν αυτές τις ημέρες όσες περισσότερες ανάσες γίνεται κάποιοι παίκτες κλειδιά όπως ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά, ο Μπα και ο Γκιγιέρμε.

Και μιας και ο λόγος για τον Βραζιλιάνο μέσο; Παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και σε αυτή δήλωσε σχεδόν ευτυχισμένος σε φόντο Ερυθρόλευκο: «Στον Ολυμπιακό βιώνω τις πιο μεγάλες στιγμές της καριέρας μου! Είμαι πολύ χαρούμενος για ένα ακόμα επίτευγμα που πετύχαμε, την πρόκριση επί της Άρσεναλ. Είναι η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου και την απολαμβάνω στο απόλυτο. Ήταν ένα τρομερό ματς. Αξέχαστο. Κερδίσαμε την πρόκριση στην Αγγλία προς το τέλος της παράτασης. Μας ανεβάζει το ηθικό για την επόμενη φάση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να συνεχίσουμε στον θεσμό. Σεβόμαστε την ομάδα της Γουλβς, που κάνει καλή πορεία στην Πρέμιερ αλλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ