Η κόκκινη «αρμάδα» θα γράψει νέο έπος στην Αγγλία

Η κόκκινη «αρμάδα» θα γράψει νέο έπος στην Αγγλία

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι ομάδα που δεν «λυγίζει» ακόμα και όταν όλα πάνε εναντίον του.

Ο Ολυμπιακός παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ μετά το χθεσινό 1-1 απέναντι στην Γουλβς στο Καραϊσκάκη και το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι πήραν ένα καλό αποτέλεσμα αν κρίνει κάποιος τις συνθήκες του παιχνιδιού.

Κανείς λοιπόν δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός στερήθηκε την παρουσία του κόσμου του καθώς το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών κι αυτό ήταν ένα μεγάλο μειονέκτημα για τους ερυθρόλευκους.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα ήταν φυσικά η αποβολή του Σεμέδο, καθώς οι πειραιώτες αναγκάστηκαν να παίξουν για μια περισσότερο από μια ώρα με παίκτη λιγότερο κι αυτό δεν ήταν εύκολο.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν μια από τις πιο καλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και οι ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν από νωρίς το πλάνο τους.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο που φανερώνει άλλωστε και την ποιότητα που έχει η ομάδα του λιμανιού είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν «λύγισε» παρά τις δύο δυσμενείς γι’ αυτόν συνθήκες που προαναφέραμε.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν στο σκορ αλλά στάθηκαν άτυχοι στην ισοφάριση των Άγγλων καθώς η κόντρα στο πόδι του Μπουχαλάκη άλλαξε την πορεία της μπάλας και εξουδετέρωσε τον Σα.

Ακόμα κι έτσι όμως, με όλα τα δεδομένα του αγώνα εναντίον του, ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Απομένει βεβαίως να δούμε πρώτα απ’ όλα πότε θα γίνει η ρεβάνς επί αγγλικού εδάφους κι αυτό θα γίνει γνωστό την Τρίτη όταν θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις η ΟΥΕΦΑ.

Όλα πήγαν κόντρα στους ερυθρόλευκους στο χθεσινό ματς και η τύχη «γύρισε την πλάτη» στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός όμως έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα, μια ομάδα με σπουδαίες δυνατότητες που μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα.

Το είδαμε άλλωστε και στο Λονδίνο όταν απέκλεισε την Άρσεναλ. Με τον αέρα της μεγάλης ομάδας θα πάει ο Ολυμπιακός ξανά στην Αγγλία, αυτή την φορά στο Μολινό, για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στην προσοχή που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι μετά το 80’ δείχνοντας πως ήθελαν να κρατήσουν το 1-1, με τον Μαρτίνς να γνωρίζει καλά πως η ομάδα του δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

Κι αυτή ήταν μια σωστή απόφαση στην τακτική του Πορτογάλου προπονητή καθώς με το 1-1 όλα είναι ανοιχτά. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν γκολ στην ρεβάνς για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Το ίδιο ήθελαν και στην έδρα της Άρσεναλ και κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές στο Λονδίνο. Είναι λοιπόν προφανές πως η ομάδα του Πειραιά είναι σε θέση να πετύχει τον στόχο της στην έδρα της Γουλβς και ο Μαρτίνς έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει το πλάνο του για τον δεύτερο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι ομάδα που δεν «λυγίζει» ακόμα και όταν όλα πάνε εναντίον του, όπως έγινε στο χθεσινό παιχνίδι στο Φάληρο. Και είναι σίγουρο ότι οι πειραιώτες θα τα δώσουν όλα στην Αγγλία για να γράψουν έναν νέο θρίαμβο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ