Μοχάμεντ Κούντους : Ένα αφρικανικό «διαμάντι» στα χέρια του Άγιαξ! (vids)

Μοχάμεντ Κούντους : Ένα αφρικανικό «διαμάντι» στα χέρια του Άγιαξ! (vids)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αφρικής βρίσκεται στην «μηχανή» ταλέντων του Άγιαξ. Ο Μοχάμεντ Κούντους επέλεξε να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ολλανδία και ο «Αίαντας» είναι έτοιμος να δημιουργήσει ένα ακόμα ποδοσφαιριστή του μέλλοντος.

Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστό ότι ο Άγιαξ απέκτησε ένα νέο ταλέντο από την Δανέζικη Νόρτζελαντ. Ένα όνομα, άγνωστο στον ποδοσφαιρικό «χάρτη», αλλά αρκετά γνωστό στον κύκλο των σκάουτερ. Ο λόγος, για τον Μοχάμεντ Κούντους, τον επιθετικό που έχει μεταμορφωθεί σε ένα «διαμαντάκι» της Αφρικής. Εξού και το έντονο ενδιαφέρον από όλες τις ομάδες που «κλέβουν» τα αστεράκια. Μέσα σε αυτές ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ, η Έβερτον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποιος είναι, όμως, ο πιτσιρικάς που κόστισε εννιά εκατομμύρια ευρώ στο μεγαλύτερο «εργοστάσιο» ταλέντων της Ευρώπης;

Ο Κούντους γεννήθηκε στην Γκάνα, τον Αύγουστο του 2000. Τυχερός από την μία, γιατί είναι μέρος της «χρυσής φουρνιάς» του 21ου αιώνα. Άτυχος από την άλλη, γιατί συνέπεσε με τα κορυφαία αστέρια του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όπως τον Τζέιντον Σάντσο, τον Έρλινγκ Χάλαντ και τον Βινίσιους. Η «σκιά» αυτών των ποδοσφαιριστών, ωστόσο, εξελίχθηκε σε σκαλί για τον Γκανέζο επιθετικό. Μέσα στην αφάνεια, κατάφερε να δουλέψει με την ηρεμία που χρειαζόταν στο «ήσυχο» πρωτάθλημα της Δανίας.

Αν και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μεγάλη, σχετικά, ηλικία (12 ετών), ο Μοχάμεντ κατάφερε να δείξει από την αρχή τις δυνατότητες που είχε. Η μετακίνησή του στην Ευρώπη, ήταν το «μπράβο» που περίμενε, για να μπει στον πραγματικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Προοριζόταν για την Κ23, όμως σύντομα, οι άνθρωποι της Νόρτζελαντ, κατάλαβαν ότι το ταλέντο που έχει, δεν μπορεί να περιοριστεί σε τέτοιο επίπεδο. Έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, πριν καν κλείσει τα 18 (!) και μέσα σε 1,5 χρόνο, μετέτρεψε το όνομα του, στο μεγαλύτερο ταλέντο του πρωταθλήματος. Η απόδοση αλλά και η εξέλιξη που είχε μέσα από τα 90λεπτα, ήταν τρομακτική. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Ο νεαρός με τον αριθμό «10» στην πλάτη, έχει σκοράρει 14 γκολ σε 57 αγώνες ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ.

Αυτό που τον ξεχωρίζει σαν ποδοσφαιριστή, είναι η εύκολη προσαρμογή σε τουλάχιστον δύο θέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να έχει συστηθεί ως «ψευτοεννιάρι», ωστόσο μπορεί να ανταποκριθεί εξαιρετικά και ως «8άρι» στον άξονα. Με βάση τα αναλυτικά στατιστικά του, μάλιστα, έχει παίξει περισσότερες φορές στο κέντρο (26) παρά πίσω από την επιθετικό (22). Σε εκείνη την θέση, είναι και πιο παραγωγικός, ωστόσο, έχει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, στο επιθετικό κομμάτι του γηπέδου.

Μέσα στο γήπεδο, είναι εξαιρετικός, στο να «αδειάζει» χώρους, καθώς κινείται με έξυπνο τρόπο με σκοπό, να αποσυντονίζει αντίπαλες άμυνες. Η καλοδουλεμένη μυϊκή του μάζα, συνδυάζεται με την άριστη τεχνική των ποδιών. Αυτός ο συνδυασμός τον βοηθάει να κρατάει την κατοχή της μπάλας και να αντέχει στην πίεση. Ακόμα, είναι εντυπωσιακός στο κάθετο παιχνίδι ενώ το σύστημα του 4-3-3 είναι αυτό που μπορεί να εμφανίσει, όλα τα προτερήματά του.

Στις τάξεις του «Αίαντα», βλέπουν στο πρόσωπο του, τον αντικαταστάτη του Χακίμ Ζίγιεχ ενώ υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που μοιάζουν στο νέο απόκτημα της Τσέλσι. Με την προσθήκη του Κούντους, η «γη» του Άγιαξ, έχει ένα ακόμα «σπόρο» να καλλιεργήσει. Το ταλέντο του Αφρικανού ποδοσφαιριστή και το ταλέντο του ολλανδικού συλλόγου, να «γεννάει» το μέλλον του ποδοσφαίρου, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα, το όνομα του Μοχάμεντ Κούντους, να μείνει στην ιστορία. Το σίγουρο είναι, ότι ο Άγιαξ έχει στα χέρια του, ένα αφρικανικό «διαμάντι»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ