Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι : «Μάχη» και στο FA Cup (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι : «Μάχη» και στο FA Cup (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι βρίσκονται αντιμέτωπες απόψε (19/7, 20:00) για την ημιτελική φάση του FA Cup και to«10».gr σας αναλύει λεπτομερώς ένα από τα πιο ιστορικά ζευγάρια του θεσμού.

Ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια του κυπέλλου Αγγλίας συναντιέται απόψε στις 20:00 στο Γουέμπλεϊ για μια θέση στον τελικό του θεσμού. Εκεί, θα βρουν την Άρσεναλ που επικράτησε χθες της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετρούν ένα εξαιρετικό σερί με 18 αγώνες αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν να τους το… χαλάσει τόσο εύκολα. Έχουν συγκομιδή 62 βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ, την ίδια ώρα που η Τσέλσι είναι στους 63 και νιώθει για τα καλά την «ανάσα» τους.

Στο θέμα μας τώρα, αυτή θα είναι η 17η φορά που οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το κύπελλο Αγγλίας, με την πιο παλιά «μονομαχία» τους να είναι την πρώτη του Φλεβάρη του 1908. Τότε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει με 1-0 της Τσέλσι για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να κατακτήσει και το τρόπαιο. Ωστόσο, η χρονιά εκείνη είναι «χαραγμένη» για πάντα στις μνήμες των φίλων της Γιουνάιτεντ, αφού η ομάδα του Μάντσεστερ είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Συνολικά, η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εννιά στον αριθμό, ωστόσο η Τσέλσι τα τελευταία χρόνια φαίνεται να της έχει πάρει για τα καλά τον αέρα. Οι «μπλε» του Λονδίνου μετρούν τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα στα τελευταία έξι παιχνίδια, μειώνοντας έτσι αισθητά τη διαφορά που είχε αποκτήσει η Γιουνάιτεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη, την έχει και αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν τον Μάιο του 1994 επικράτησε της Τσέλσι με 4-0, ενώ η πιο εντυπωσιακή αναμέτρηση είναι αυτή τον Ιανουάριο του 1998, με την αρμάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να φεύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» έχοντας νικήσει με 5-3.

Φέτος, όπως είναι λογικό μετά και την έξαρση του κορωνοϊού, θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα παίξουν Ιούλιο για τον συγκεκριμένο θεσμό. Από τη μία, η μόνη σημαντική αλλαγή στην ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Σόλσκιερ θα είναι αυτή στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς όπως όλα δείχνουν κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ρομέρο αντί του Ντε Χέα. Από εκεί και πέρα, οι γνωστοί – άγνωστοι Ράσφορντ, Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ θα αποτελούν την επιθετική τριπλέτα, με τον… καταλυτικό Μπρούνο Φερνάντες να τους πλαισιώνει.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν θα παρουσιάσει αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης κόντρα στη Νόριτς. Ο Ολιβιέ Ζιρού κερδίζει την εμπιστοσύνη του Άγγλου τεχνικού και αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Στα άκρα, εκτός απροόπτου θα έχει τον Γουίλιαν και τον αφηνιασμένο Πούλισικ. Επιθυμία της Τσέλσι είναι να αποδείξει πως δεν βρίσκεται τυχαία στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και παρά το έξτρα κίνητρο της Γιουνάιτεντ για Ευρώπη θα δώσει το εκατό τοις εκατό για την πρόκριση.

Δείτε εδώ την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για το FA Cup:

Παρακάτω, οι πορείες των δύο ομάδων μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ