Τουρκία : Αναδιάρθρωση λόγω κορωνοϊού

Τουρκία : Αναδιάρθρωση λόγω κορωνοϊού

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, ενώ ανεβαίνουν τρεις από τη δεύτερη κατηγορία.

Καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί από την εφετινή, τουρκική Superlig, μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στο πρωτάθλημα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/7), ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νιχάτ Οζντεμίρ.

Η Ανκαραγκιουτσού, η Καϊσερίσπορ και η Μαλάτιασπορ, ήταν οι τρεις ομάδες που κατετάγησαν στις τρεις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος Τουρκίας που ολοκληρώθηκε, με πρωταθλήτρια της Μπασακσεχίρ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Εντούτοις, όπως τόνισε ο Οζντεμίρ και οι τρεις σύλλογοι θα παραμείνουν στη Superlig, η οποία θα πραγματοποιηθεί με 21 ομάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την προσθήκη των τριών πρώτων της Β’ Κατηγορίας. Στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020/21) θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα ανέβουν τρεις, τροποποιώντας το format του πρωταθλήματος στην τελική μορφή του με 20 συλλόγους, από τη σεζόν 2021/22.

Η διαδικασία του υποβιβασμού «ακυρώθηκε» επίσης και στις μικρότερες κατηγορίες των τουρκικών πρωταθλημάτων, όπως τόνισε ο Οζντεμίρ, μετά τη συνάντηση της ομοσπονδίας με το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ