Παπαγιαννόπουλος : «Μεγαλώσαμε σαν ομάδα όταν αποκλείσαμε τη Γαλατάσαραϊ»

Παπαγιαννόπουλος : «Μεγαλώσαμε σαν ομάδα όταν αποκλείσαμε τη Γαλατάσαραϊ»

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος σε συνέντευξη του στη Σουηδία μίλησε για την τρελή εφετινή πορεία της Έστερσουντ στο Γιουρόπα Λιγκ. O Ελληνο-σουηδός μπακ στάθηκε στον αποκλεισμό της Γαλατάσαραϊ, αλλά και στο γεγονός πως η ομάδα του διαθέτει ένα πολύ καλό προπονητή .

Το γεγονός ότι απέκλεισε τη Γαλατάσαραϊ μεγάλωσε σαν μέγεθος την Έστερσουντ, σύμφωνα με τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε στον Σουηδό δημοσιογράφο Όλοφ Λούντχ για την τρελή πορεία της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ελληνο-σουηδός μπακ αποκάλυψε πως όλοι οι συμπαίκτες του μαζί και αυτός πανηγύριζαν όταν κληρώθηκαν με την τούρκικη ομάδα αν και ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος στα προκριματικά και τόνισε πως κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση γιατί παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους.

Επίσης, εκθείασε τον Γκρέιαμ Πότερ για την πολύ καλή δουλειά του στην ομάδα, ενώ επισήμανε πως πλέον όλοι ανυπομονούν για τα παιχνίδια κόντρα στην Άρσεναλ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παπαγιαννόπουλος:

-Σας στοίχισε που δεν βγήκατε πρώτοι στον όμιλο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει αν ο Μπρβα Νούρι ευστοχούσε στο πέναλτι κόντρα στη Χέρτα Βερολίνου;

«Ο Μπρβα είναι πολύ καλός εκτελεστής πέναλτι και πέτυχε σημαντικά γκολ νωρίτερα, οπότε δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ελπίζαμε πως θα βγούμε πρώτοι, αλλά τώρα έχουμε μια σούπερ κλήρωση κόντρα στην Άρσεναλ. Νομίζω ότι έγινε για καλό τελικά».

-Έπαιξες υπό κάποιες ειδικές συνθήκες. Είχες συμβόλαιο μικρής διάρκειας, κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Πως ήταν;

«Ήταν αρκετά ξεχωριστό. Είχαμε υπογράψει στα τέλη Νοεμβρίου και είχαμε ένα τελευταίο παιχνίδι. Κανείς δεν θα έχανε ένα παιχνίδι κόντρα στην Χέρτα Βερολίνου στη Γερμανία. Ήταν γραφτό να σκοράρω, και έγινε. Είχε πλάκα».

-Κάνετε ένα εκπληκτικό ταξίδι εδώ και 2,5 χρόνια με την Έστερσουντ. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πετύχετε κάτι που δεν έχει καταφέρει κάποια σουηδική ομάδα εδώ και πολύ καιρό;

«Αρχικά είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή με καλούς ανθρώπους γύρω του. Έπειτα είχαμε μια καλή ομάδα όπου ο καθένας παίζει στο μάξιμουμ της απόδοσης του. Νομίζω αυτό μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε τώρα».

-Είναι εύκολο να πει κανείς πως πάντα πίστευε ότι μπορούσατε. Την ίδια στιγμή όμως έχετε ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που βλέπουμε στις σουηδικές ομάδες. Κάποιες φορές προσαρμόζεστε και παίζετε πιο αμυντικά, αλλά πολύ συχνά προσπαθείτε να αγωνιστείτε με τον δικό σας τρόπο και να μείνετε στο πλάνο σας.

Ειδικά στην έδρα μας κάναμε το δικό μας παιχνίδι. Αυτό που μπορούμε, και αυτό που μας έχει δώσει τέτοιες επιτυχίες. Αν ήταν να αρχίσουμε να αλλάζουμε τον εαυτό μας και να παίζουμε διαφορετικά, δεν θα βοηθούσε. Όταν ξεκινήσαμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι και αποκλείσαμε τη Γαλατάσαραϊ, γεμίσαμε αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Μετά, απλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε σε ο,τι είχαμε χτίσει.

-Πως αντιδράσατε όταν μάθατε ότι θα παίξετε με τη Γαλατάσαραϊ στον πρώτο προκριματικό γύρο; Είχατε κερδίσει το Κύπελλο και βγήκατε απευθείας στην Ευρώπη, πιστεύατε ότι μια μικρή σουηδική ομάδα θα κληρωθεί με μια μεγάλη τούρκικη απευθείας;

«Πηγαίναμε στην προπόνηση όταν μάθαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την Γαλατάσαραϊ. Όλοι ξεκινήσαμε να χοροπηδάμε πάνω κάτω γιατί ήμασταν πολύ χαρούμενοι με την κλήρωση. Ανυπομονούσαμε γι’ αυτά τα παιχνίδια. Όταν παίξαμε εναντίον τους ήταν όλα ή τίποτα. Τελικά πήγαν όλα καλά στο τέλος».

-Ναι, αλλά δεν είχατε τόσο τύχη στην κλήρωση, δεν θέλατε κάποιον πιο αδύναμο αντίπαλο στην αρχή;

«Θυμάμαι πως σκεφτόμουν, «Είμαστε στο δρόμο και αν παίξουμε με αυτούς, θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν τους αποκλείσουμε κιόλας, θα γίνει χάος». Ήταν κάτι πολύ θετικό. Νομίζω είναι λίγο πιο εύκολο να σκοράρεις απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όταν υπάρχει περισσότερη κριτική».

-Πόσο σας μεγάλωσε σαν ομάδα το ότι αντιμετωπίσατε τη Γαλατάσαραϊ;

«Νομίζω μας μεγάλωσε πάρα πολύ. Το να αποκλείσουμε μια τέτοια ομάδα… Τότε γίναμε πρωτοσέλιδο παντού και αποκτήσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όταν πήγαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα από το Λουξεμβούργο ήμασταν το φαβορί. Όταν κερδίσαμε κι εκείνο το παιχνίδι και προκριθήκαμε στον τελευταίο προκριματικό γύρο, τότε είπαμε: «Τώρα θα δώσουμε τα πάντα και βλέπουμε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ