Τσιμίκας : «Όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική, θαυμάζω τον Μαρσέλο»

Τσιμίκας : «Όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική, θαυμάζω τον Μαρσέλο»

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε για τη μεταγραφή του στη Βίλεμ και το μέλλον του, για το όνειρο να αγωνιστεί στην Εθνική, αλλά και τον θαυμασμό που έχει για τον Μαρσέλο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κώστας Τσιμίκας μετά το πρώτο μισό της σεζόν όπου αγωνίστηκε στην Έσμπιεργκ στη Δανία επέστρεψε στον Ολυμπιακό στον οποίο ανήκει, όμως οι ερυθρόλευκοι τον έστειλαν ξανά δανεικό αυτή τη φορά στη Βίλεμ.

Η ολλανδική ομάδα ήθελε διακαώς τον Έλληνα μπακ και τον απέκτησε ως το καλοκαίρι, αλλά οι εμφανίσεις του και ο χαρακτήρας του έχουν πείσει τους ανθρώπους της ομάδας να τον κρατήσουν και μετά τη λήξη του δανεισμού του.

Ο νεαρός αμυντικός έχει πείσει άπαντες στην ολλανδική ομάδα για τις ικανότητές του και κυρίως τον προπονητή Έρβιν Φαν Ντε Λούι. Ο τεχνικός της Βίλεμ μίλησε για τον Τσιμίκα με τα καλύτερα λόγια αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει.

«Ο Κώστας είναι ένα πολύ ανοιχτό και αυθόρμητο παιδί έξω από το γήπεδο. Χαρούμενο, με πολύ γέλιο και πολλή ενέργεια», λέει ο προπονητής της Βίλεμ για τον 21χρονο αμυντικό. «Είναι ένας καλός τύπος μέσα στην ομάδα και πολύ καλός χαρακτήρας, ενώ είναι επίσης ένας θαυμάσιος παίκτης, που παίρνει πολλές πρωτοβουλία, θέλει να επιτεθεί πολύ και ταιριάζει με το παιχνίδι που θέλουμε να παίζουμε απόλυτα».

Ο Τσιμίκας όμως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο omroepbrabant.nl ανέφερε τα εξής με αφορμή την τοποθέτηση του Φαν Ντε Λούι: «Κάνω πολλά αστεία, μου αρέσει να γελάω, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα που υπάρχει». Βέβαια τονίζει πως όλα τα αστεία είναι στα αγγλικά, διότι δεν ξέρει να μιλάει ακόμα ολλανδικά.

«Έχω έναν δάσκαλο εδώ, έμαθα μερικά ποδοσφαιρικά λόγια, αλλά τα ολλανδικά είναι δύσκολα, αλλά ευτυχώς όλοι οι συμπαίκτες μου μιλούν αγγλικά και έμαθα να μιλάω καλά στη Δανία».

Για το πέρασμά του από την Έσμπιεργκ: «Ο υποβιβασμός με την Έσμπιεργκ είναι η χειρότερη αίσθηση που είχα, αλλά έμαθα από αυτό, είναι επίσης ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, πιο φυσικό, που με βοήθησε να γίνω περισσότερο άνθρωπος, έγινα πιο δυνατός και έμαθα πολύ τακτικά από το πέρασμά μου από τη Δανία».

Για τον κίνδυνο υποβιβασμού της Βίλεμ: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ότι στη Δανία. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα πέσουμε κατηγορία. Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια για να φτάσουμε πιο ψηλά στην κατάταξη».

Για τη μεταγραφή του στη Βίλεμ: «Έχω διαβάσει ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μια όμορφη και μεγάλη ιστορία, συν ότι μου αρέσει το ολλανδικό ποδόσφαιρο, ο τρόπος που παίζω, νομίζω ότι η Βίλεμ είναι ένας καλός σύλλογος για να παίξω, είναι ιδανικά για μένα».

Για το γεγονός πως παίζει αρκετά και τη διαφορά με το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αν είσαι καλός, μπορείς να παίξεις. Η ηλικία δεν έχει σημασία. Αυτό είναι διαφορετικό στην Ελλάδα. Δεν βάζουν γρήγορα τους νέους παίκτες στην ομάδα, δεν έχω ιδέα γιατί δεν είναι το ίδιο όπως και στην Ολλανδία».

Για το μέλλον του: «Δεν είναι ακόμα σαφές πού θα παίξω του χρόνου, δεν αποκλείεται η επιστροφή μου στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον σύλλογο, πρώτα θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ εδώ και εν συνεχεία θα κοιτάξω τι επιλογές έχω. Πάντως περνάω ωραία στην Ολλανδία».

Για τα όνειρα που έχει και το είδωλό του: «Ονειρεύομαι ένα λαμπρό μέλλον. Ως διεθνής των Νέων της Ελλάδας που ελπίζω να αγωνιστώ κάποια στιγμή στη μεγάλη Εθνική Ελλάδας. Το καλύτερο αριστερό μπακ για μένα είναι ο Marcelo από την Ρεάλ Μαδρίτης, είναι το είδωλό μου, μου αρέσει ο τρόπος που παίζει, έχει απίστευτη τεχνική, θέλω να καταφέρω ότι κι εκείνος να κάνω την καριέρα του, θα ήταν υπέροχο».

Για το γεγονός πως ξεκίνησε στον Ολυμπιακό ως αριστερό εξτρέμ: «Έχω παίξει αριστερό εξτρέμ για πέντε ή έξι χρόνια, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό. πρέπει να παίζω αριστερό μπακ, βέβαια ήμουν πολύ καλός σαν εξτρέμ, όμως οι προπονητές πίστευαν πως είμαι κατάλληλος για αμυντικός, διότι είμαι και πολύ καλός επιθετικά. Έτσι αρκέστηκα στη θέση του μπακ με επιθετικές τάσεις. Το 2018, κάθε ομάδα θέλει μια αριστερή και δεξιά πλευρά που να είναι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά καλή».

Τέλος για τον Τσιμίκα ο Φαν Ντε Λούι είχε κι άλλα κολακευτικά λόγια να πεί: «Νομίζω ότι έχει πολλές δυνατότητες, βέβαια υπάρχουν και πράγματα που χρειάζεται να βελτιώσει, τα οποία πρέπει να μάθει, αλλά αυτό έχει να κάνει και με την εμπειρία, πρέπει να παίξει πολλούς αγώνες, γι ‘αυτό είναι καλό που παίζει εδώ τώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ