Αγιαξ-Αϊντχόφεν 2-2

Αγιαξ-Αϊντχόφεν 2-2

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League, προηγήθηκε με 2-0 στο Αμστερνταμ, με τα γκολ του Ζαχάβι (2’, 21’), αλλά ο Αιαντας ισοφάρισε με τα τέρματα των Πρόμες (40’) και Αντονι (65’) - Παρέμεινε στο +1 από την Αϊντχόφεν ο Αγιαξ.

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Eredivisie ανάμεσα στον Αγιαξ και την Αϊντχόφεν, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 στην «Johan Cruijff Arena», για την 15η αγωνιστική.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League προηγήθηκε με 2-0 στο Αμστερνταμ με τα γκολ του Ζαχάβι στο 2’ και στο 21’, αλλά ο Αιαντας ισοφάρισε με τα τέρματα των Πρόμες (40’) και Αντονι (65’). Οι δύο ομάδες πήραν από έναν πόντο και η διαφορά παρέμεινε στον έναν βαθμό. Ο Αγιαξ είναι στην κορυφή με 35 και ακολουθεί η Αϊντχόφεν με 34.

Το παιχνίδι, πάντως, πρόσφερε πλούσιο θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Ο Αγιαξ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 τελικές, ενώ η Αϊντχόφεν είχε 7. Ολες, όμως, εντός εστίας, με τους Ερυθρόλευκους να σκοράρουν δύο γκολ. Στις άλλες πέντε περιπτώσεις έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Αντρέ Ονάνα, με τον τερματοφύλακα του Αίαντα να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 2ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους. Ο Μποσκαλί βρήκε τον Μάλεν και αυτός με ωραίο τακουνάκι έβγαλε τον Ζάχαβι τετ α τετ με τον Ονάνα. Ο Ισραηλινός δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 για την Αϊντχόφεν. Στο 21’ μάλιστα η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League έκανε το 2-0 στην «Johan Cruijff Arena». Οι Μάλεν και Ζάχαβι συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος τελείωσε τη φάση, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Μετά το γκολ ο Αγιαξ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 40’ μείωσε σε 1-2 με τον Πρόμες. Ο Ταγλιαφίκο έκανε απίθανη ενέργεια και γύρισε στον Πρόμες, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να μειώνει σε 1-2, με σουτ στην κίνηση. Στο 50′ ο Άγιαξ σκόραρε με τον Αλέ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 65’ τελικά ο Αίαντας κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αντονι. Ο Αλέ έδωσε στον Άντονι και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζράουι (80′ Ρεντς), Σουρς, Μπλιντ, Ταγλιφίκο, Κλάασεν, Γκράβενμπερτς, Λαμπιάντ (45′ Αλέ), Aντονι, Πρόμες (79′ Κούντους), Τάντιτς

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκαλί, Μαξ, Ροσάριο, Σανγκαρέ, Γκάκπο (68′ Ράιαν Τόμας), Ιχατάρεν (81′ Γκουτιέρεθ), Μάλεν (76′ Μάουρο Τζούνιορ), Ζάχαβι (81′ Μαντουέκε)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ