Γιουβέντους – Νάπολι 2-0 (vids)

Γιουβέντους – Νάπολι 2-0 (vids)

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Νάπολι χάρη σε γκολ των Ρονάλντο και Μοράτα, κατακτώντας το 9ο Σούπερ Καπ Ιταλίας στην ιστορία της. Έγραψε ιστορία ο Πορτογάλος σταρ, πετυχαίνοντας το 760ό γκολ στην καριέρα του και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Αλβάρο Μοράτα, η Γιουβέντους πήρε τη νίκη (2-0) απέναντι στη Νάπολι και κατέκτησε το 9ο Σούπερ Καπ Ιταλίας στην ιστορία της.

Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο ήταν ανώτερη στο γήπεδο και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ιταλία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη και να φτάνει τα 760 γκολ. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος αποτελεί πλέον τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, απειλώντας στο 21′ με τον Ινσίνιε και στο 29′ με τον Λοσάνο αλλά ο Σέζνι δήλωσε παρών και στις δύο φάσεις και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Η πρώτη καλή φάση για τη Γιουβέντους ήρθε στο 40′ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δοκίμασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα.

Οι «μπιανκονέρι» απείλησαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο ΜακΚένι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπερναρντέσκι, που είχε περάσει αλλαγή, δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά καθώς μπλόκαρε ο Οσπίνα.

Η Γιουβέντους είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος και άρχισε να ανεβάζει σταδιακά ρυθμό, απειλώντας αρχικά στο 60′ με τον Ρονάλντο, ο οποίος είδε τον Οσπίνα να τον σταματάει αλλά δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερναρντέρσκι, η μπάλα έφτασε στον Ρονάλντο κι αυτός με σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 στο 64′.

Η ομάδα του Πίρλο συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, κλείνοντας τους «παρτενοπέι» στα καρέ τους. Ωστόσο, η Νάπολι δεν τα παράτησε και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση λίγο αργότερα.

Στο 78′ ο ΜακΚένι ανέτρεψε τον Μέρτενς στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι μετά από χρήση VAR, όμως ο Ινσίνιε που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

Η Νάπολι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 94′ με τον Σέζνι να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Λοσάνο και στο τελευταίο λεπτό, ο ο Μοράτα σφράγισε την κατάκτηση του τροπαίου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Γιουβέντους: Σέζνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντανίλο, Κουαδράδο, Κουλουσέβσκι (84’ Μοράτα), Μπεντανκούρ (84’ Ραμπιό_, Αρτούρ, ΜακΚένι, Κιέζα (46’ Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο

Νάπολι: Οσπίνα, Ντο Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί (84’ Γιορέντε), Ντέμε (84 Πολιτάνο), Μπακαγιόκο (67’ Ελμάς), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Λοσάνο, Πετάνια (72’ Μέρτενς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ