Η απάντηση του Προτό στις «ανοησίες» πρώην Βέλγου διαιτητή!

Η απάντηση του Προτό στις «ανοησίες» πρώην Βέλγου διαιτητή!

Η συζήτηση περί ρατσισμού στο βελγικό ποδόσφαιρο έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο και ένας πρώην διαιτητής ενέπλεξε λανθασμένα τον Σίλβιο Προτό. Δείτε την απάντηση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Το ρατσιστικό συμβάν της περασμένης Κυριακής, με επίκεντρο τον Φράνσις Γκανγκά, ξαναφούντωσε τις συζητήσεις περί ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, που όπως είναι λογικό έχει εισβάλει και στα γήπεδα της Ευρώπης και όχι μόνο. Ο 32χρονος Κονγκολέζος αμυντικός της Σαρλερουά στο κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στην Μπριζ έγινε στόχος μιας μερίδας οπαδών που τον προέβαλαν επανειλημμένα προσποιούμενοι φωνές πιθήκου και πετώντας μπύρα προς το μέρος του.

Στον βέλγικο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF λοιπόν, άνοιξε συζήτηση επί του θέματος και καλεσμένος ήταν ο πρώην Βέλγος διαιτητής, Κλοντ Μπουρντούς. Ο Μπουρντούς κατά τη διάρκεια της κουβέντας, έφερε στο φως δυο παραδείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς που του είχαν τύχει κατά τη θητεία του ως διαιτητή και στα οποία είχε διακόψει το ματς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις και να σταματήσουν οι κατακριτέες αυτές συμπεριφορές.

Ο 50χρονος, πρώην πλέον διαιτητής, σε μια αποστροφή του λόγου του έκανε αναφορά και στη συμπεριφορά των παικτών στο γήπεδο, που πρέπει να μη δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στις κερκίδες με την συμπεριφορά τους. Έφερε ως αντιπαράδειγμα μάλιστα την προκλητική κατά αυτόν συμπεριφορά του Σίλβιο Προτό, νυν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους. Καμιά φορά βέβαια μπορεί να γίνουν προκλητικοί και οι ίδιοι, όπως όταν ο Σίλβιο Προτό φιλούσε τα γάντια του με το σήμα της Άντερλεχτ, μπροστά από τους οπαδούς της Σταντάρ Λιέγης, για να τους προκαλέσει, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου».

Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, προφανώς ενημερώθηκε για τη συζήτηση αυτή και έσπευσε με τοποθέτησή του στο Twitter, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, εμφανώς εκνευρισμένος.

«Αγαπητέ κύριε Μπουρντούς, σαν ενημερώνω ώστε να μην μπορείτε να πείτε παρόμοιες ανοησίες την επομένη φορά που θα μιλήσετε στον ραδιοφωνικό σταθμό του RTBF. Ποτέ δεν φίλησα γάντια που είχαν πάνω τους το σήμα της Άντερλεχτ. Αντίθετα φιλάω τα γάντια μου γιατί έχουν πάνω τους γραμμένα τα ονόματα των παιδιών μου και το κάνω πριν από κάθε ματς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ