Μαρκέτι : «Μεγάλη ανοησία η δημιουργία της Super League»

Μαρκέτι : «Μεγάλη ανοησία η δημιουργία της Super League»

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, εξέφρασε την αντίθεση του με τη δημιουργία κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας.

Κάθετα αντίθετος είναι ο Τζόρτζιο Μαρκέτι με τη δημιουργία κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας, ενώ τη χαρακτήρισε μεγάλη ανοησία. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA τόνισε ότι είναι αντίθετος με αυτή την κίνηση, διότι πρέπει να προστατευτούν όλες οι ομάδες όχι μόνο οι πλουσιότερες.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι η οριοθέτηση των διοργανώσεων, o περιορισμός στην πρόσβασή τους, μπορεί να διασφαλίσουν την επιβίωση. Συμβαίνει το αντίθετο, γιατί το 99% του ποδοσφαίρου δεν θα προσκληθεί σε αυτή τη σούπερ ανοησία. Η υπέρβαση αυτού του προβλήματος δεν πρέπει μόνο να οδηγήσει σε οφέλη για τους πλουσιότερους, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε όλους.

Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για την προστασία του ποδοσφαίρου του μέλλοντος. Με το σχέδιο που έχουμε σκεφτεί, η νέα μορφή του Champions League θα προσφέρει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα για όλους, διατηρώντας παράλληλα την πυραμίδα ανοιχτή για όλους. Πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία να αγκαλιάσουμε όλους. Σύντομα θα ξεκινήσουμε τον κύκλο 2021-24, ο οποίος θα δει την άφιξη της Conference League

Η UEFA, οι σύλλογοι, όλοι, ήταν φανταστικοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μερικές φορές, οι χειρότερες περιστάσεις μας αναγκάζουν να καινοτομήσουμε με τρόπους που δεν φανταζόμασταν ποτέ. Εάν υπάρχει ένα μάθημα, είναι ότι μόνο η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν. Αλλά καταλάβαμε ότι μπορεί να απειληθούν από κάποιες ευκαιριακές και προσωπικές αξιολογήσεις», δήλωσε ο Μαρκέτι στη γενική συνέλευση της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ