Είναι ο Λεονάρντο Κούτρης και είναι (πάλι) καλά (Pics, Vids)

Είναι ο Λεονάρντο Κούτρης και είναι (πάλι) καλά (Pics, Vids)

Ο Λεονάρντο Κούτρης δεν είχε την τύχη με το μέρος του, όμως απέδειξε πως τελικά δεν την χρειάζεται.

Λεονάρντο Κούτρης. Ένα παιδί που πέρασε «σαράντα κύματα» για να φτάσει ξανά στις καλές του επιδόσεις. Από βασικό μέλος του Ολυμπιακού, στην απουσία του μέχρι και από τον πάγκο. Από την ελπίδα με την εμφάνιση της Μαγιόρκα, στον σοβαρό του τραυματισμό. Όμως ο Έλληνας αμυντικός μοιάζει να βρίσκει ξανά το καλό του φεγγάρι, στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2017, όταν και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο Κούτρης εκείνη την χρονιά δεν έχασε σχεδόν κανένα παιχνίδι και η θέση του αριστερού μπακ ήταν πλέον δική του. Ο ερχομός του Πέδρο Μάρτινς σε συνδυασμό με την επιστροφή του Τσιμίκα άρχισαν να αλλάζουν τις ισσοροπίες και τα πλάνα των ερυθρόλευκων στον αγωνιστικό χώρο. Φτάνοντας στην χρονιά 2019-20, η μάχη για την φανέλα βασικού, ανήκε, πλέον, κατά κράτος στον παίκτη της Λίβερπουλ. «Η χρονιά για μένα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είχα τα παιχνίδια που είχα τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Κώστα. Προσπάθησα μέσα από κάποια παιχνίδια να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω, αλλά ο Κώστας πήγαινε τρένο!» είχε πει για τον τότε συμπαίκτη του. 

Αυτό οδήγησε, λοιπόν, τον Λεονάρντο να φύγει τον Γενάρη του 2020 για την Ισπανία, ψάχνοντας το μέλλον του στην Μαγιόρκα. Ακολούθησαν δύο εμφανίσεις στην LaLiga, όμως η κακοτυχία του χτύπησε την πόρτα. Στο παιχνίδι με την Μπέτις αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο και τα ιατρικά αποτελέσματα έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού. Σχεδόν έναν χρόνο μετά το σοβαρό πρόβλημα στον ώμο, το χειρουργείο τον περίμενε. Ξανά.

Η εξιλέωση στην Γερμανία

Στις 2 Οκτωβρίου υπέγραψε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ως δανεικός για 2 χρόνια. Στόχος, να ξεπεράσει τον τραυματισμό και να μπει και πάλι δυναμικά στο γήπεδο. Χρειάστηκε να περάσουν 290 μέρες για να πατήσει ξανά στο χορτάρι.  Επαιξε με τη Β’ ομάδα της Φορτούνα. Πήρε ρυθμό, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση. Αλλά ήθελε να δείξει στην πρώτη ομάδα τι αξίζει.

Η στιγμή για το ντεμπούτο στην 2.Βundesliga έφτασε στις 4 Γενάρη του 2021. Ο 25χρονος μπακ πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα της ομάδας του, απέναντι στην Πάντερμπορν του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη. Προσπάθησε, έτρεξε και στο τέλος έκανε ένα σχετικά καλό παιχνίδι, σύμφωνα με το foottball critic. Αλλά χρειαζόταν χρόνο. Η αποχή ήταν μεγάλη. Αρα και η διαχείριση έπρεπε να είναι προσεκτική.

«Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην θέση που αγωνίζομαι. Όταν ήμουν έξω, είδα προσεκτικά το στυλ των άλλων παιδιών και πως παίζουν. Σκέφτηκα ότι κάποια πράγματα μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα, αν μου δινόταν η ευκαιρία και αν δούλευα περισσότερο με τον εαυτό μου» ήταν η σκέψη-πλάνο που είχε ο Κούτρης, για να κερδίσει μία θέση ως βασικός.


Και τα κατάφερε. Εφτασε ήδη τις 6 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Στα τρία παιχνίδια ξεκινάει βασικός και για λόγους διαχείρισης, γίνεται αλλαγή περίπου στο 70ό λεπτό. Έχει Μ.Ο. βαθμολογίας 6,5 βαθμούς απόδοσης στα τελευταία του παιχνίδια, έδωσε ήδη την πρώτη του ασίστ, στο πρώτο του 45λεπτο (σ.σ. κόντρα στο Αννόβερο). Όπως φαίνεται, βρίσκει ξανά τα πατήματα του. Γίνεται πάλι ο Κούτρης του Ολυμπιακού. Ο Κούτρης του Champions League, που σταματούσε τον Μέσι. Ο Κούτρης της Εθνικής Ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ