Ο Γιακουμάκης παραμένει τρίτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη

Ο Γιακουμάκης παραμένει τρίτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη

Ο Γιώργος Γιακουμάκης μπορεί να μην σκόραρε αυτή την αγωνιστική με τη Φένλο, όμως παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση όλων των σκόρερ στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν «βρήκε δίχτυα» στην εκτός έδρας ήττα της Φένλο από την Τσβόλε με 2-1, αλλά παραμένει επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ της Eredivisie, αλλά παραμένει πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με 24 γκολ σε 25 συμμετοχές.

Παράλληλα, ο Έλληνας επιθετικός είναι στην τρίτη θέση του πίνακα με τους πιο παραγωγικούς σκόρερ της «γηραιάς ηπείρου» σε… πραγματικούς αριθμούς, καθώς στην βαθμολογία για το «χρυσό παπούτσι» λαμβάνεται υπόψιν και ο συντελεστής δυσκολίας κάθε πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο Γιακουμάκης να… χάνει έδαφος.

Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, παραμένει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, καθώς ο Γερμανός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, έχει σκοράρει 35 φορές σε 25 αναμετρήσεις, ενώ ακολουθεί ο Νιγηριανός στράικερ της Γκενκ, Πολ Ονουάτσου με 25 τέρματα σε 30 αγώνες. Πίσω από τον Γιακουμάκη και σε «απόσταση βολής» βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει σημειώσει 23 γκολ σε 24 αναμετρήσεις του καμπιονάτο.

Τα κορυφαία 12 πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA είναι αυτά της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, του Βελγίου, της Ουκρανίας, της Ολλανδίας, της Τουρκίας και της Αυστρίας. Και απ’ αυτά θα προκύψει ο καλύτερος γκολτζής της χρονιάς.

Ο πίνακας με τους μέχρι τώρα καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη έχει ως εξής:

1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν) 35 γκολ σε 25 ματς
2. Πολ Ονουάτσου (Γκενκ) 25 γκολ σε 30 ματς
3. Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο) 24 γκολ σε 25 ματς
4. Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) 23 γκολ σε 24 ματς
5. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 23 γκολ σε 26 ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ