Συγκεκριμένα, ο Υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα και μέσω αυτής έκανε γνωστό πως οι φίλαθλοι μπορούν να επιστρέψουν στις εξέδρες αρχής γενομένης με τους αγώνες του Euro 2020 από τις 11 Ιουνίου, ενώ ο αριθμός είναι άγνωστος προς το παρών.
Αυτό που απομένει είναι να προωθηθεί και στην UEFA η επιστολή ώστε να γίνει ξεκάθαρο το πρωτόκολλο για να τηρηθούν με απόλυτη ασφάλεια όλες οι διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η UEFA έχει ενημερώσει πως όσες χώρες δεν βρουν φόρμουλα για να επαναφέρουν κόσμο στα γήπεδα δεν θα διοργανώσουν αγώνες για το Euro.
Φυσικά, στην Ιταλία θα φιλοξενηθούν και ματς ουδέτερων Εθνικών ομάδων πέρα από τα παιχνίδια της «Squadra Azzurra».
Χίλσμπορο: 32 χρόνια από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην Αγγλία (vids)
Συνολικά 96 φίλαθλοι έχασαν τη ζωής τους και άλλοι 766 τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να μπουν στις εξέδρες του γηπέδου, για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί γύρισε στην Τουρκία από την Αμερική όπου είχε πάει για να εξεταστεί από ειδικό οφθαλμίατρο για τον σοβαρό τραυματισμό του στο μάτι.