Σεβτσένκο για Τσέρνομπιλ: «Οι γονείς μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με κράτησαν ζωντανό»

Σεβτσένκο για Τσέρνομπιλ: «Οι γονείς μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με κράτησαν ζωντανό»

Ο Αντρέι Σεβτσένκο, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, μίλησε για το πως βίωσε ο ίδιος το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

Ο προπονητής της εθνικής Ουκρανίας, Αντρέι Σεβτσένκο, παρουσίασε το νέο του βιβλίο στο οποίο αφηγείται στιγμές από την προσωπική του ζωή και την καριέρα του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με αφορμή την παρουσίαση, ο Ουκρανός αποκάλυψε τα σημαντικά σημεία του βιβλίου όπου μέσα σε αυτά διηγείται το πως βίωσε ο ίδιος το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

«Ζούσα στα 200 χιλιόμετρα μακριά από την πυρηνική ζώνη όταν έγινε η τραγωδία. Ήμουν 10 χρονών και τότε δεν καταλάβαινα πολλά. Ήταν σαν ταινία. Ήρθαν και μας πήραν 1.500 χιλιόμετρα από το σπίτι όπου ζούσα. Ήταν μια κλειστή χώρα η Ουκρανία τότε» , ανέφερε ο Σεβτσένκο σε πρώτο χρόνο και συνέχισε:

Στη γειτονιά μου πέθαναν αρκετοί μου φίλοι, αλλά όχι από την ακτινοβολία. Κυρίως από αλκοόλ, ναρκωτικά, όπλα. Τα σημάδια που άφησε η καταστροφή ήταν τεράστια. Οι γονείς μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με κράτησαν ζωντανό.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ