Αντιδρά ο πρόεδρος της Lega Pro για το νέο Κύπελλο Ιταλίας

Αντιδρά ο πρόεδρος της Lega Pro για το νέο Κύπελλο Ιταλίας

Άρχισαν οι αντιδράσεις στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας για τον αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του πρωταθλήματος της τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας ήταν άκρως επικριτικός, κάνοντας λόγο για «ελιτιστικά» σχέδια, μετά την απόφαση να αλλάξει το format του Κυπέλλου Ιταλίας (Coppa Italia), αποκλείοντας τις ομάδες κάτω απ’ τις δύο πρώτες κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αναφορές στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι σύλλογοι της Serie A, συναντήθηκαν την Τετάρτη (05/05) και συμφώνησαν να περιορίσουν τις συμμετοχές στις 40 ομάδες της Serie A και της Serie B από την επόμενη σεζόν.

«Η απόφαση της Serie A να αποκλείσει τις ομάδες της Lega Pro (Serie C) από το Coppa Italia όχι μόνο παραβιάζει τα κοινά δικαιώματα, αλλά αποτελεί έκφραση μιας ελιτιστικής αντίληψης του ποδοσφαίρου, ανίκανη να δώσει όραμα για ολόκληρο το σύστημα» τόνισε ο πρόεδρο της Lega Pro Φραντσέσκο Τζιρέλι.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA) είπε ότι η νέα μορφή έχει ως στόχο να καταστήσει τον διαγωνισμό πιο ελκυστικό για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, εξασφαλίζοντας πιο δυνατές αναμετρήσεις στους πρώτους γύρους.

Σύμφωνα με το σημερινό format, οι 27 ομάδες της Serie C και εννέα ομάδες από τη Serie D συμμετέχουν από τον πρώτο γύρο. Οι 20 ομάδες της Serie B συμμετέχουν από τον δεύτερο γύρο, οι 12 ομάδες της Serie A με τη χαμηλότερη βαθμολογία της προηγούμενης σεζόν ξεκινούν απ’ τον τρίτο γύρο και οι οκτώ κορυφαίες ομάδες της Serie A, μπαίνουν μόνο στον γύρο των «16».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ