Λειψία – Ντόρτμουντ 1-4 (vids)

Λειψία – Ντόρτμουντ 1-4 (vids)

Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Λειψία (τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο), πήρε μια θριαμβευτική νίκη με 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας.

Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μονομαχία με τη Λειψία, καθώς επικράτησε με 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας.

Οι Βεστφαλοί ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος σκοράροντας τρεις φορές (δύο γκολ ο Σάντσο, ένα ο Χάαλαντ), με τη Λειψία να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της Ντόρτμουντ και απλά να μειώνει στο δεύτερο ημίχρονο με τον Όλμο, πριν ο Χάαλαντ διαμορφώσει το 1-4.

🏆🏆🏆🏆🏆

Δημοσιεύτηκε από Borussia Dortmund στις Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Αυτή ήταν το πέμπτο Κύπελλο που κατακτά στην ιστορία της η Ντόρτμουντ, πετυχαίνοντας παράλληλα και την έκτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Τέρζιτς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 5′, με τον Νταχούντ να βρίσκει τον Σάντσο από τα αριστερά και ο Άγγλος με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Γκουλάσι για το 0-1.

Η Λειψία πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρία με τον Σάμπιτσερ στο 22′ και έξι λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ χτύπησε για δεύτερη φορά. Ο Χάαλαντ πάτησε στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον Ουπαμεκανό και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2 στο 28′.

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν έχασαν νέα ευκαιρία στο 39′ με τον Σάμπιτσερ να στέλνει άουτ την μπάλα, αλλά οι Βεστφαλοί δεν έριξαν ρυθμούς και πέτυχαν το 0-3 καθυστερήσεις, με τον Σάντσο να νικάει τον Γκουλασί για δεύτερη φορά στο ματς και να… καθαρίζει από νωρίς τον τελικό.

Οι «ταύροι» πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 47′ με τον Ενκουκού να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στο 56′ ο Πόουλσεν προσπάθησε να νικήσει τον Μπίρκι, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ απομάκρυνε.

Ο Αζάρ έχασε τεράστια ευκαιρία για τη Ντόρτμουντ στο 66′, με τη Λειψία να μειώνει με φοβερό σουτ του Όλμο στο 71′ (1-3). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός επιθετικός έχασε νέα ευκαιρία για την ομάδα του να πλησιάσει στο γκολ, ενώ στο 84′ ο Σάντσο βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά, οι Βεστφαλοί βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 87′. Ο Σαντσο έβγαλε τη Ντόρτμουντ στην αντεπίθεση ξεκινώντας την κούρσα του πριν από τη σέντρα, γύρισε την μπάλα στον Χάαλαντ, ο Νορβηγός έκανε το σουτ… γλιστρώντας και νίκησε τον Γκουλάσι για το τελικό 1-4.

Λειψία: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε (62′ Λάιμερ), Χάλστεπεργκ, Καμπλ (62′ Φόρσμπεργκ), Σζάμπιτσερ, Χαϊντάρα (70′ Χένρικς), Όλμο, Χουάνγκ (45′ Ενκουκού), Σόρλοθ (45′ Πόουλσεν)

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ακάνζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Νταχούντ (74′ Ντιλέινι), Μπέλιγχαμ (45′ Αζάρ), Ρόις (90+2′ Μπραντ), Σάντσο (89′ Μενιέ), Χάαλαντ (90+1′ Ρέινα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ