Άγιαξ : Υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα γιατί αρνήθηκε να μπει αλλαγή

Άγιαξ : Υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα γιατί αρνήθηκε να μπει αλλαγή

Ο Αμίν Γιουνές αρνήθηκε να περάσει ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του Άγιαξ με την Χερενφέιν και ο προπονητής του «Αίαντα» αποφάσισε -σε συζήτηση που είχε με τον ποδοσφαιριστή και τον Μαρκ Όφερμαρς- να τον υποβιβάσει στην ομάδα Νέων για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Νάπολι και Αμίν Γιουνές έχουν συμφωνήσει εδώ και αρκετούς μήνες για την από το καλοκαίρι έναρξη της συνεργασίας τους. Τον χειμώνα οι «παρτενοπέι» και ο Άγιαξ κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με βασικό θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο της… πρόωρης μετακίνησης, προκειμένου οι Ολλανδοί να καρπωθούν ένα ποσό ως αντάλλαγμα.

Οι δύο σύλλογοι έφθασα κοντά σε deal, την τελευταία στιγμή όμως ο Γιουνές έκανε πίσω, επικαλούμενος ένα οικογενειακό πρόβλημα (ο παππούς του είναι βαριά άρρωστος) και ζητώντας η μετεγγραφή να μετατεθεί για το καλοκαίρι, όπως ήταν αρχικά συμφωνημένο, κάτι που έγινε σεβαστό από τις δύο πλευρές.

Ο βραχύσωμος διεθνής Γερμανός μεσοεπιθετικός έμεινε λοιπόν στον Αίαντα, έχασε ένα διάστημα λόγω τραυματισμού στο γόνατο, στις αρχές Φλεβάρη, όμως, επέστρεψε στη δράση. Στις 4 Μαρτίου έπαιξε για μισή ώρα στην ήττα από την Φίτεσε (3-2), δίνοντας μάλιστα και την ασίστ για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Αν και ακόμα Μάρτης, αυτή ήταν η τελευταία φορά που ο Γιουνές φόρεσε τη φανέλα του Άγιαξ. Όχι λόγω κάποιου τραυματισμού, αλλά λόγω τιμωρίας. Στον εντός έδρας αγώνα της 11ης Μαρτίου κόντρα στην Χερενφέιν και ενώ αυτός ήταν στα τελευταία λεπτά (με το σκορ στο 4-1) ο Έρικ τεν Χαγκ ζήτησε από τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να αλλάξει για να περάσει ως αλλαγή. Εκείνος αρνήθηκε, κάτι που έφερε την τιμωρία.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Άγιαξ, ο Αμίν Γιουνές (18 συμ., 3 γκολ, 3 ασίστ φέτος) υποβιβάστηκε στην ομάδα Νέων για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου λόγω της ενέργειάς του να αγνοήσει τις οδηγίες του προπονητή, μετατρέποντας σε… μόνιμη την αρχική τιμωρία διάρκειας δύο εβδομάδων.

«Έχουμε ακόμα έξι παιχνίδια να παίξουμε και θέλω να έχω στη διάθεσή μου παίκτες με κίνητρο, παίκτες που είναι προσηλωμένοι 100%. Αυτή τη σεζόν συνέβησαν πολλά με τον Αμίν, όλα έχουν παίξει ρόλο, ωστόσο δεν μας δίνει τον τελευταίο καιρό να αισθανόμαστε ότι έχει την προσοχή του στον Άγιαξ. Εγώ και ο Μαρκ (σ.σ.: Όφερμαρς) του είπαμε ότι θα προπονείται με την ομάδα Νέων για το υπόλοιπο της σεζόν», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα ο 48χρονος Ολλανδός προπονητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ