Ο Τσιμίκας επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος

Ο Τσιμίκας επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος

Μετά από δύο χρόνια, ο Κώστας Τσιμίκας αναμένεται να αγωνιστεί ξανά στο Emirates. Εκεί που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το 0-0 του Άνφιλντ άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς. Αρσεναλ και Λίβερπουλ δίνουν μάχη (21:45) για μια θέση στον τελικό του Carabao Cup, εκεί που τους περιμένει η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα, με τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού να ετοιμάζεται για την 17η συμμετοχή του την εφετινή σεζόν.

Το αποψινό ματς με τους «κανονιέρηδες» είναι… ιδιαίτερο για τον Έλληνα αμυντικό, καθώς επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Στο Emirates, ο 25χρονος ακραίος οπισθοφύλακας είχε γράψει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού τον Φλεβάρη του 2020.

Τότε και με τον Έλληνα αμυντικό στο αρχικό σχήμα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει το… σπίτι της Άρσεναλ. Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης, η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο καναβάτσο το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, γράφοντας ιστορία στο Europa League.

Ο Κώστας Τσιμίκας είχε κάνει ένα καταπληκτικό ματς τότε στο Λονδίνο, σβήνοντας τα επιθετικά ατού των «κανονιέρηδων». Παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 114 λεπτά, πανηγυρίζοντας με το τελευταίο σφύριγμα την σπουδαία επιτυχία της ομάδας του.

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του «Τσίμι» με τη φανέλα του Ολυμπιακού, που του άνοιξε και την… πόρτα της Premier League.

Την εφετινή σεζόν, ο Έλληνας αμυντικός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό τεχνικό να τον χρησιμοποιεί συχνά βασικό. Τρανό παράδειγμα το μεγάλο ντέρμπι στο Στάμφορντ Μπριτζ με την Τσέλσι. Εκεί που ο Τσιμίκας έβγαλε 90λεπτο, έχοντας αρκετά θετική παρουσία κόντρα στους «μπλε».

Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού χαίρει της εκτίμησης και των οπαδών των Reds, με τα αποθεωτικά σχόλια για τις ικανότητές του να… πλημμυρίζουν τα social media. Με τις εμφανίσεις του, ο 25χρονος παίκτης έχει κερδίσει τους πάντες στο Νησί και δείχνει ικανός να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Δεν υπάρχει ο Τσιμίκας – Πρώτος στη Λίβερπουλ, αριθμοί που προκαλούν αίσθηση | to10.gr

Το Emirates ξυπνά όμορφες… μνήμες στον Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας αμυντικός θέλει να επαναλάβει μια ανάλογη παράσταση και με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Carabao Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ