Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 3-2 (2-2 κ.δ.)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 3-2 (2-2 κ.δ.)

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε της Μπαρτσελόνα με σκορ 3-2 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Ένα αδιανόητο παιχνίδι έλαβε χώρα στο «Σαν Μαμές», με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να επικρατεί με σκορ 3-2 της Μπαρτσελόνα στην παράταση (2-2 κ.δ.) και να παίρνει την πρόκριση για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ισπανίας, πετώντας παράλληλα εκτός διοργάνωσης τους Καταλανούς.

Το ματς ήταν απολαυστικό και ειδικά το φινάλε της κανονικής διάρκειας ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. Με το σκορ στο 1-1, οι Βάσκοι πήραν κεφάλι στο σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′, για να έρθει ο Πέδρι στις καθυστερήσεις και να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση, όπου ο Μουνιαΐν έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπιλμπάο, η οποία ευτύχισε να προηγηθεί με 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη σε τέρμα του Ίκερ Μουνιαΐν, ύστερα από την πάσα του Νίκο Γουίλιαμς. Η Μπαρτσελόνα από εκεί και πέρα πήρε τα ηνία, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, στην πρώτη και μοναδική της τελική στο 45λεπτο, ο Φεράν Τόρες σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ψάχνει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως παρέμενε χωρίς ιδέες και τελικές προσπάθειες. Η ώρα περνούσε και η παράταση έμοιαζε λογική κατάληξη, όμως ο Ινίγο Μαρτίνεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Καταλανών και έκανε το 2-1 στο 86′. Όπως ήταν λογικό η Μπαρτσελόνα βγήκε όλη μπροστά για μια ύσταση προσπάθεια και ο Πέδρι ξέρανε τους Βάσκους στο 90″+3′, κάνοντας το 2-2 και στέλνοντας το ματς στο έξτρα ημίωρο.

Οι «μπλαουγκράνα» εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή, όμως η Μπιλμπάο ήταν εκείνη που μπόρεσε να βρει ξανά πρώτη γκολ. Ο Μουνιαΐν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 105’+2′, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, έκανε το 3-2. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο 15λεπτο και έτσι οι Βάσκοι πήραν τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ