Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ: Ο γενναίος Κούπερ και το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του Κλοπ (pics, vids)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχεται απόψε (20:00) στο «City Ground» τη Λίβερπουλ με φόντο μια θέση στα ημιτελικά του FA Cup - Από τη μία η ασταμάτητη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο... φονέας των γιγάντων του θαρραλέου Στιβ Κούπερ. Από την άλλη το μόνο τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει στην Αγγλία ο Γιούργκεν Κλοπ.

Το παραμύθι της Νότιγχαμ Φόρεστ συνεχίζεται στο φετινό FA Cup. Μετά την Άρσεναλ και τη Λέστερ, η ομάδα του Στιβ Κούπερ έριξε νοκ άουτ και τη Χάντερσφιλντ, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού για πρώτη φορά μετά το 1996.

Για να το θέσουμε αλλιώς: Η Νότιγχαμ άφησε εκτός κατά σειρά την πιο πετυχημένη ομάδα του θεσμού (Άρσεναλ), την περσινή κάτοχο (Λέστερ), αλλά και μια ομάδα που ήταν αήττητη για 18 παιχνίδια (Χάντερσφιλντ).

Ο άλλοτε προπονητής των ακαδημιών της Λίβερπουλ αλλά και των υποδομών της εθνικής Αγγλίας, έχει φέρει μια νέα αύρα στην ομάδα εδώ και μήνες. Η Νότιγχαμ έχει βαλθεί να τρελάνει το Νησί φέτος με όσα έχει πετύχει στο FA Cup, την ώρα μάλιστα που προελαύνει και στην Championship και με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ διεκδικεί την είσοδο της στα play off ανόδου.

Πλέον, η αγγλική ομάδα που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη θα βρει στον δρόμο της τη Λίβερπουλ απόψε (20:00, Cosmote Sport 8) στο «City Ground», σε μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό ταξίδι της Νότιγχαμ στον θεσμό του Κυπέλλου και οι μεγάλες προκρίσεις έχουν ανοίξει την όρεξη στην ομάδα, αλλά και γενικότερα στον κόσμο της, που ελπίζει να πάρει μια ακόμη νίκη και να βρεθεί μετά από 3 δεκαετίες και βάλε (1991) στο Γουέμπλεϊ.

Οι τρεις επικές προκρίσεις της Νότιγχαμ: 

Από την άλλη, η Λίβερπουλ έρχεται με… σπασμένα φρένα, στοχεύοντας σε ακόμη μία πρόκριση για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης και των 4 τροπαίων μέσα στη σεζόν.

Οι Reds βρίσκονται σε τρομερή φόρμα. Έρχονται μετά το σπουδαίο διπλό στο «Έμιρεϊτς» επί της Άρσεναλ (0-2), μετρούν 9 διαδοχικές νίκες στην Premier League και βρίσκονται πλέον στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία παίζει στο «Έτιχαντ» στις 10 Απριλίου.

Η Λίβερπουλ πήρε φέτος το Λιγκ Καπ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και στοχεύει και στο FA Cup, το οποίο κατέκτησε τελευταία φορά το 2006. Πρόκειται, επίσης, για ένα τρόπαιο που λείπει και από τη συλλογή του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός στη θητεία του στην Αγγλία από το 2015, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2019-20) και ένα Λιγκ Καπ (2022) από εγχώριους τίτλους, ενώ έχει βρεθεί σε δύο τελικούς Community Shield (2019, 2020), έχοντας χάσει το τρόπαιο από τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Αμφίβολος για την αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ παραμένει ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος είναι άρρωστος, ενώ η μεγάλη απουσία για τους Reds ακούει στο όνομα Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο 23χρονος Αγγλος διεθνής δεξιός μπακ, που φέτος έχει μοιράσει 11 ασίστ στην Premier League, αντιμετωπίζει θέμα τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο και θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες εβδομάδες.

Οι τρεις προκρίσεις της Λίβερπουλ μέχρι τα προημιτελικά του FA Cup

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ θα τιμήσει τη μνήμη των 97 οπαδών που έχασαν την ζωή τους στο Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου 1989. Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια και η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφάσισε να αφήσει 97 κενές θέσεις στο «City Ground», μια για κάθε νεκρό, ενώ θα υπάρχει και ένα πανό που θα γράφει: «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Αν μη τι άλλο, μια σπουδαία κίνηση από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από