Επεισοδιακή επιστροφή της Χάβρης στη Ligue 1 έπειτα από 14 χρόνια

Επεισοδιακή επιστροφή της Χάβρης στη Ligue 1 έπειτα από 14 χρόνια

Οι φίλοι της Χάβρης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν την άνοδο της ομάδας τους δίχως να έχει ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Άκρως «επεισοδιακή» και γεμάτη από έντονα συναισθήματα ήταν η 38η και τελευταία αγωνιστική της γαλλικής Ligue2, με τη Χάβρη και την Μετς να γιορτάζουν με νίκες τη μαθηματική άνοδό τους και την επιστροφή στα «σαλόνια» της Ligue1, την ώρα που η 3η -κι εντός του… κόλπου της ανόδου μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής- Μπορντό βίωνε μία τρομερά δύσκολη συνθήκη στην έδρα της, καθώς στο 23′ διακόπηκε οριστικά ο αγώνας της με τη Ροντέ (με το σκορ 1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων) κι αποχαιρέτησε με τον πιο σκληρό τρόπο την άνοδο!

Στο «Matmut Atlantique» η Μπορντό ήθελε νίκη με πολλά γκολ για να μπορέσει να προσπεράσει τη Μετς και να πάρει αυτή στην ισοβαθμία τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία. Στο 23′ η Ροντέ (που μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη National), πήρε προβάδισμα με τον Μπουέντες. Ο σκόρερ πανηγύρισε το γκολ μαζί με συμπαίκτη του μπροστά απ’ το πέταλο των οπαδών της Μπορντό και δευτερόλεπτα μετά δέχθηκε ένα πολύ έντονο σπρώξιμο από οπαδό που μπήκε στο γήπεδο.

Ο Μπουέντες έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, ο «δράστης» συνελήφθη απ’ την ασφάλεια του γηπέδου κι ο διαιτητής Νικολάς Ρεϊνβίλ διέκοψε τον αγώνα προσωρινά στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Εντέλει έπειτα από διαβουλεύσεις 45 λεπτών ο ρέφερι αποφάσισε να διακόψει οριστικά τον αγώνα εις βάρος των Γιρονδίνων.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη διακοπή, ο διαιτητής Ρεϊνβίλ εξήγησε την απόφασή του: «Ενόψει των στοιχείων και της κατάστασης που προέκυψε, δηλαδή της εισβολής οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και της επίθεσης σε παίκτη της Ρουντέ, ακολούθησε η εξέταση του ποδοσφαιριστή απ’ τους γιατρούς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο παίκτης δεν μπορεί να συνεχίσει, διότι έπαθε διάσειση. Σε συνεργασία με τη LFP, έχουμε σεβαστεί τους κανόνες κι αποφασίσαμε ότι ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί».

Το λόγο παίρνει πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή, αλλά η Μπορντό κινδυνεύει με ήττα 3-0 στα χαρτιά. Η LFP ανακοίνωσε ήδη ότι η εκδίκαση της υπόθεσης απ’ την πειθαρχική επιτροπή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (5/6).

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε και στο «Stade Océane» της Χάβρης, όπου η γηπεδούχος ομάδα μετά τη νίκη της επί της Ντιζόν με 1-0 (11′ Κασιμίρ) εξασφάλισε την πρωτιά στη Ligue2 με 75 βαθμούς κι επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια. Στο 90’+5′ ο διαιτητής Ρομέν Λισόρζ σφύριξε ένα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων. Οι οπαδοί της Χάβρης που περίμεναν πέριξ του αγωνιστικού χώρου, εισέβαλλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν νομίζοντας ότι το ματς είχε τελειώσει κι ακολούθησε ένα σκηνικό απόλυτης… σύγχυσης.

Οι παίκτες της Ντιζόν (που με το αποτέλεσμα αυτό υποβιβάστηκε στη National, δηλαδή στην τρίτη κατηγορία) μπήκαν στα αποδυτήρια κι αρνήθηκαν να βγουν ξανά στο γήπεδο μαζί με τους προπονητές τους, παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος είχε «καθαρίσει» από τον κόσμο. Έπειτα από νέο κύκλο διαβουλεύσεων, ο διαιτητής περίμενε έως το 90’+23′ κι έληξε το παιχνίδι με 1-0 υπέρ της Χάβρης, παρά το γεγονός ότι δεν βγήκε ξανά η Ντιζόν στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η δε Μετς νίκησε δύσκολα εντός έδρας την Μπαστιά με 3-2 και κατέκτησε τη 2η θέση με 72 βαθμούς, παίρνοντας αντίστοιχα τη δική της θέση στη Ligue1. Ένταση υπήρξε και στο ματς της (ήδη υποβιβασμένης) Νιμ με την αδιάφορη Σοσό, όταν οπαδοί των γηπεδούχων συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις εν ώρα αγώνα και το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά στο 18′, διότι είχε γίνει χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είχε γίνει αποπνικτική. Η Νιμ εντέλει νίκησε με 3-1 χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο βαθμολογικό πίνακα, καθότι είχε ήδη υποβιβαστεί στη National.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ