Αποκλεισμός ενός έτους από το Κύπελλο για την Μπεσίκτας

Αποκλεισμός ενός έτους από το Κύπελλο για την Μπεσίκτας

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας πήρε την απόφαση να μην επιτρέψει την συμμετοχή της Μπεσίκτας στο Κύπελλο της ερχόμενης σεζόν, λόγω της απόφασης της να μποϊκοτάρει τον δεύτερο ημιτελικό με τη Φενερμπαχτσέ.

Την απόφαση να στερήσει τη συμμετοχή της Μπεσίκτας από το Κύπελλο της επόμενης χρονιάς πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας.

Οι «Μαυραετοί» αποκλείστηκαν από το φετινό Κύπελλο Τουρκίας, μετά την απόφαση τους να μην κατέβουν στον δεύτερο ημιτελικό με τη Φενερμπαχτσέ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον τραυματισμό του προπονητή της, Σενόλ Γκιουνές, στο κεφάλι από αντικείμενο που πέταξαν οι οπαδοί των «καναρινιών» στο ντέρμπι της 19ης Απριλίου.

Το σκορ όταν διακόπηκε η αναμέτρηση ήταν 0-0, ενώ η Φενερμπαχτσέ είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στο πρώτο παιχνίδι. Τότε η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (TFF) είχε αποφασίσει τη συνέχιση του αγώνα από το σημείο της διακοπής και όρισε να γίνει στις 3 Μαΐου.

Ωστόσο, η Μπεσίκτας ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει την αναμέτρηση, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση τη TFF, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να πάρει αυτόματα την πρόκριση για τον τελικό.

Το Σάββατο (5/5), η TFF ανακοίνωσε ότι οι «μαυραετοί» χάνουν το παιχνίδι με 3-0 στα χαρτιά, δύο ημέρες μετά την άρνηση τους να επιστρέψουν στο γήπεδο της Φενέρ για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Μετά την εξέλιξη αυτή, στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας θα τεθούν αντιμέτωπες η Φενερμπαχτσέ και η Ακχισασπόρ. Παράλληλα, η TFF ανακοίνωσε ότι η Μπεσίκτας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στο Κύπελλο της νέας σεζόν, ενώ θα πρέπει να επσιτρέψει τα χρήματα που έλαβε φέτος από τα εμπορικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ