Οι ακριβότερες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού (pics)

Οι ακριβότερες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού (pics)

Αν και είναι ακόμα νωρίς, έχουν γίνει αρκετές ηχηρές κινήσεις μέχρι τώρα. Στην κορυφή οι, Μπενζεμά και Μέσι ωστόσο υπάρχουν και οι... έξυπνες «βόμβες».

Μπορεί στην Ελλάδα μέχρις στιγμής να μην έχουν γίνει ιδιαίτερες μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο έχουν συμβεί κάποιες ιδιαίτερα ηχηρές προσθήκες, με δυο να ξεχωρίζουν.

Υπάρχουν και οι έξυπνες «βόμβες» βέβαια που έχουν τη δική τους αξία. Ας δούμε συνολικά τις κινήσεις που έχουν προκαλέσει την μεγαλύτερη αίσθηση μέχρις στιγμής.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Δεν παίζει στη Euroleague η Γκραν Κανάρια

Καρίμ Μπενζεμά: Αλ Ιτιχάντ

Αν και πολλοί πίστευαν ότι θα έμενε στη Ρεάλ τελικώς ο Καρίμ Μπενζεμά υπέγραψε στην Αλ Ιτιχάντ ένα συμβόλαιο συνεργασίας που πραγματικά ζαλίζει. Συγκεκριμένα ο Γάλλος άσος θα αμοίβεται για δυο χρόνια με 200 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος στην ομάδα της Αραβίας. Αν και στη Ρεάλ φέτος ο Γάλλος στράικερ ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος εντούτοις αυτή δε μπόρεσε να τον… εμποδίσει να γίνει αντίπαλος του Κριστιάνο Ρονάλντο και λογικό ίσως με τόσα λεφτά που του προσέφεραν οι Σαουδάραβες που τα έχουν για… στραγάλια.

Λιονέλ Μέσι: Ίντερ Μαϊάμι

Ο Αργεντινός σταρ τελικώς αρνήθηκε τόσο τα πετροδόλαρα των Αράβων όσο και την επιστροφή σε μία μεγάλη του αγάπη, την Μπαρτσελόνα, αποφασίζοντας να ακολουθήσει το αμερικάνικο όνειρο και την Ίντερ Μαϊάμι. Ο Μέσι όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει συμβόλαιο στην ομάδα του Μαϊάμι με ετήσιες απολαβές τα 40 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν, θα έχει μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κλαμπ όπως και μέρος από τα κέρδη της Adidas, εταιρία που ντύνει την Ίντερ Μαϊάμι. Θα έλεγε κανείς ηγεμονικό το συμβόλαιό του «Pulga» και πολλά τα μπόνους.

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε περί τα 103 εκατομμύρια ευρώ στη Ντόρτμουντ για να ενισχύσει τη γραμμή της στα χαφ με το «next big thing» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Τζουντ Μπέλιγχαμ ο οποίος στα 19 του θα γίνει μέλος της θρυλικής «βασίλισσας». Ο Άγγλος άσος θα έχει να λαμβάνει ένα ποσό της τάξης των 13 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο μέχρι το 2029. Διόλου άσχημα όταν μιλάμε για ένα… παιδί, αφού ο Βρετανός είναι μόλις στα 19 του.

Πέντρο Πόρο: Τότεναμ

Οι «σπερς» έδωσαν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας για τη μεταγραφή του δεξιού μπακ Πέντρο Πόρο. Αυτό των 45 εκατομμυρίων ευρώ με τον 23χρονο Ισπανό να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 5 ετών. Ο νεαρός άσος που κοστολογείται από το transfermarkt με 35 εκατομμύρια ευρώ, υπέγραψε ως δανεικός στα «σπιρούνια» τον Γενάρη φέτος, και με 15 συμμετοχές 3 τέρματα και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα έπεισε τελικά την ομάδα του Λονδίνου να τον κάνει δικό της και λογικό με τα κατορθώματά του.

Αλέξις ΜακΆλιστερ: Λίβερπουλ

Οι εμφανίσεις του στο πρόσφατο Μουντιάλ κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων της Ευρώπης. Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ φυσικά δεν έμεινε μόνο στα κατορθώματά του με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή αλλά συνέχισε να τα πηγαίνει εξαιρετικά και με τη Μπράιτον στην Premier League, αναγκάζοντας τη Λίβερπουλ να τον αγοράσει, δίνοντας το ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για 5 χρόνια με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που τον ήθελε όσον κανέναν άλλον για να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία της γραμμή.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλες σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις τις οποίες θα χαρακτηρίζαμε ως έξυπνες «βόμβες». Η Νάπολι για παράδειγμα, αγόρασε τελικά τον δανεικό από τη Σασουόλο Τζιάκομο Ρασπαντόρι με 26 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ο Ζοάο Πέδρο αποκτήθηκε από τη Μπράιτον με ένα ποσό της τάξης των 34,2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στη Γουότφορντ. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος θα μείνει κάτοικος Μπράιτον μέχρι το 2028.

Τέλος, η Γιουβέντους προχώρησε στην απόκτηση τόσο του Μόιζε Κεν από την Έβερτον δίνοντας το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ όσο και του Μανουέλ Λοκατέλι με το ίδιο ποσό στη Σασουόλο. Αμφότεροι αγωνίζονταν ως δανεικοί στους «μπιανκονέρι» που θα τα… σκάσουν για να τους κάνουν ολοκληρωτικά δικούς τους…

Ακόμα βέβαια είναι αρχή. Η Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνεται για επιθετικό ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τη μεταγραφική τους επίθεση οι, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν ή ακόμα και η κάτοχος του τρεμπλ Μάντσεστερτ Σίτι με τις Τσέλσι και Γιουνάιτεντ στην Αγγλία οπότε αναμένουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ