Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (4-1): Το γκολ του Τροσάρ έφερε την ψυχολογία για την κατάκτηση στα πέναλτι

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (4-1): Το γκολ του Τροσάρ έφερε την ψυχολογία για την κατάκτηση στα πέναλτι

Η Άρσεναλ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, με το γκολ του Τροσάρ στο 90+11' να δίνει την ψυχολογία για να κατακτήσει το Community Shield στα πέναλτι.

Η Άρσεναλ νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Community Shield, με τον Τροσάρ να κάνει το 1-1 στο 90+11′ και να στέλνει τους «κανονιέρηδες» στα πέναλτι, και με την ψυχολογία στα ύψη κατάφεραν να το «σηκώσουν».

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η δεύτερη αγγλική ομάδα που κατέκτησε το τρεμπλ και είναι η δεύτερη φορά που ο νικητής του τρεμπλ χάνει από την Άρσεναλ στο Community Shield.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, όμως οι παίκτες του Αρτέρα πίεσαν πολύ, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου μέρους οι Πολίτες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Χάβερτς δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Ορτέγκα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι συγκεντρώθηκε, αν και κράτησε λιγότερο την μπάλα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, και με τις αλλαγές των Πάλμερ-Ντε Μπρόινε πήρε άλλο… «αέρα», βρίσκοντας περισσότερους χώρους να απειλήσει.

Τελικά, στο 77′ ο 21χρονος Πάλμερ έκανε το 1-0 με πανέμορφο τρόπο, ενώ είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τελικό του Community Shield μετά τον Σεσκ Φάμπρεγκας το 2005.

Η Μάντσεστερ Σίτι φαινόταν να έχει στο «τσεπάκι» της τον τίτλο, όμως δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, στο 90+11′, ο Τροσάρ έκανε σουτ από παρόμοιο σημείο με το γκολ του Πάλμερ, βρήκε η μπάλα στον Ακάντζι και άλλαξε κατεύθυνση, μπαίνοντας αργά και βασανιστικά στο τέρμα του Ορτέγκα, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι.

Η ισοφάριση «έριξε» ψυχολογικά τους παίκτες του Πεπ, κάτι που φάνηκε στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Ντε Μπρόινε και τον Ρόδρι να χάνουν τα δύο από τα τρία, και οι παίκτες του Αρτέρα ήταν εύστοχοι σε κάθε ένα.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0: Όντεγκαρντ γκολ
1-0: Ντε Μπρόινε στο δοκάρι
2-0: Τροσάρ γκολ
2-1: Μπερνάρντο Σίλβα γκολ
3-1: Σάκα γκολ
3-1: Απέκρουσε ο Ράμσντεϊλ το πέναλτι του Ρόδρι
4-1: Βιέιρα γκολ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Ακάντζι, Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Κόβατσιτς (64′ Ντε Μπρόινε), Ρόδρι, Γκρίλις (58′ Φόντεν), Άλβαρες, Σίλβα, Χάαλαντ (64′ Πάλμερ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες (87′ Σμιθ-Ρόουβ), Τίμπερ (76′ Τίρνι), Ράις (81′ Ενκετιά), Παρτέι, Σακά, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (75′ Τροσάρ), Χάβερτς (87′ Βιέιρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ