Κροατία: Πέθανε στον ύπνο του ηγετικό στέλεχος των Bad Blue Boys

Κροατία: Πέθανε στον ύπνο του ηγετικό στέλεχος των Bad Blue Boys

Ήταν από τα ηγετικά στελέχη των «Bad Blue Boys», των ακροδεξιών χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ένας από τους αρχηγούς των ακροδεξιών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, των «Bad Blue Boys», ο Μίσλαβ Βούτσετιτς, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 41χρονος Κροάτης χούλιγκαν, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του, την περασμένη Δευτέρα , σε ηλικία 41 ετών.  Ηταν γνωστός με το παρατσούκλι «Κούρετ» και ήταν προπονητής kickboxing στην Κροατία, στον σύλλογο «Pit Bull» του Ζάγκρεμπ.

Διαβάστε επίσης: Με 4 ξεχωριστά Stoiximan Master για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Ο λόγος του πριν το ματς με την ΑΕΚ

Ο Βούτσετιτς, ήταν εκ των αρχηγών των Κροατών χούλιγκαν που ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι «Bad Blue Boys», είναι γνωστοί, τόσο για την ακροδεξιά τους δράση, όσο και για τη φήμη πως είναι πάντα «έτοιμοι για όλα»

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κροατίας, ο Μίσλαβ Βούσετιτς ήταν αυτός που έβγαλε εμψυχωτικό λόγο προς τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πριν ταξιδέψουν στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ποιοι είναι οι «ΒΒΒ»

Οι «Bad Blue Boys» ή BBB για συντομία, είναι γνωστοί στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ίσως περισσότερο και από την ίδια την ομάδα της Κροατίας, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ιδρύθηκαν το 1986 και το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Σον Πέν Bad Boys. Η μασκότ τους είναι ένα μπουλντόγκ και ο επίσημος ύμνος τους είναι το «Dinamo ja volim» («Αγαπώ την Dinamo»).

Είναι γνωστοί, τόσο για την ακροδεξιά τους δράση, όσο και για τη φήμη πως είναι πάντα «έτοιμοι για όλα». Βρίσκονται στον κατάλογο των 16 πιο επικίνδυνων οπαδών στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνησή τους στην Αθήνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο νεοναζισμός στην Κροατία είναι ένα ιδιαίτερα έντονο φαινόμενο και βρήκε έδαφος στους «Bad Blue Boys». To 2008 γκράφιτι στο Ζάγκρεμπ ανέφερε «θάνατος στους δημοσιογράφους» με την υπογραφή των BBΒ. Το 2018 οι αστυνομικές Αρχές, εισέβαλαν στα γραφεία του συνδέσμου κι εντόπισαν όπλα, πυρομαχικά, ρόπαλα. Η επιβεβαίωση ήρθε όταν δημιουργήθηκε γκράφιτι στον κεντρικό τους σύνδεσμο με τον Αδόλφο Χίτλερ αλλά και τον φασίστα Κροάτη ηγέτη της Ουστάσε (φασιστική οργάνωση), Άντε Πάβελιτς.

Οι εχθροί των BBB προέρχονται μικρότερες ομάδες, όπως οι αριστεροί, αντιφασίστες οπαδοί της NK Zagreb.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ